В Чернівцях будуються, незважаючи на заборони

В Чернівцях будуються, незважаючи на заборони25 січня 2011 рішеннями Чернівецької міської ради змінено цільове призначення земельних ділянок по вул. Московської Олімпіади та передано їх безоплатно у власність громадянам Білецькій М.М., Желик В.Г. і Альботі М.Т. Оскільки такі рішення суперечили чинному законодавству України, 3 березня 2011 року прокурором міста Чернівці вони були опротестовані, а 28 квітня цього ж року скасовані самою міською радою.

Однак, вже 27 грудня 2012 року Чернівецькою міською радою знову надається дозвіл Желик В.Г. на складення проекту відведення та зміну цільового призначення земельної ділянки площею 0,10 Га у власність для будівництва будівель і споруд по вул. Московської Олімпіади, 3-д! Тобто, міська рада з незрозумілих причин знову свідомо йде на порушення законодавства.

«У відповідь на моє депутатське звернення з цього приводу прокурор міста Чернівці зазначив, що проект даного землеустрою відповідними управліннями не погоджений, тому підстав для втручання прокуратури міста в даний час немає.

\”Далі цитую прокурора: Встановлено, що земельна ділянка по вул. Московської Олімпіади, 3-д м. Чернівці відноситься до території громадських установ, де індивідуальна житлова забудова не передбачена”, – зазначив у коментарі порталу БукІнфо народний депутат, голова обласної організації партії УДАР В.Кличка Роман Ванзуряк.

Він порекомендував прокуророві міста виїхати за вказаними його у зверненні адресами і на власні очі переконатися у тому, які маєтки збудовані на території, як зазначає пан Блауш, “громадських установ, де індивідуальна житлова забудова не передбачена”.

«Маю надію, що прокурор міста виконає свій прямий посадовий обов\’язок і в інтересах держави у судовому порядку вимагатиме звільнення самовільно захоплених і забудованих земель. Від себе лише зазначу, що вказане питання, як і інші питання виділення землі у місті, потребують постійного контролю громадськості та депутатського корпусу», – додав Роман Степанович.

Про це повідомляють в прес-служба буковинського УДАРу.

ДОКУМЕНТИ

В Чернівцях будуються, незважаючи на заборони
В Чернівцях будуються, незважаючи на заборони
В Чернівцях будуються, незважаючи на заборони
В Чернівцях будуються, незважаючи на заборони

peredplata