Ошукані буковинці ПАТ “Чернівцігаз” сподіваються на справедливість

Народному депутату України
Федоряку Г.Д.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ
Шановний Геннадію Дмитровичу!

Ошукані буковинці ПАТ “Чернівцігаз” сподіваються на справедливість15 квітня 2013 року, під час веб – конференції Української газети «Час», м. Чернівці, до мене звернулися Ваші виборці, мешканці Чернівецької області, які обурені діями газопостачальної компанії ВАТ «Чернівцігаз».

Надсилаю Вам, дослівно, звернення громадян:
«Справа в тому, що багато абонентів Чернівецької філії НАК \”Нафтогаз України\” протягом 2011 року платили за газ авансом, викуповуючи певні обєми палива.
Після реорганізації підприємства, яка відбулася в серпні 2011 року і яку, мабуть, проводили як рейдерське захоплення, нас змусили платити згідно тих показників, які були зафіксовані лічильниками в момент приходу інспекторів ПАТ «Чернівцігаз», тобто нової газової служби. А ті показники, що були зафіксовані в абонентських книжках Чернівецькою філією НАК \”Нафтогаз України\” до уваги не бралися. Тобто сплачені наперед кошти не були враховані.
Хочемо вам наголосити, що постраждали в основному малозабезпечені – пенсіонери та інваліди, які готувалися до опалювального періоду і в літні місяці платили за газ трохи більше, щоб це не було так відчутно для гаманця взимку.
Пане Геннадію, звертаємось до вас як до захисника інтересів простих громадян. Допоможіть нам повернути кошти, на які ошукав нас газовий монополіст. Якщо для олігархів кілька сотень гривень – копійки, то для нас, пенсіонерів, це гроші. Уже два роки з проханням повернути нам наші гроші ми звертаємось в різні інстанції, але безуспішно».

Вважаючи, те що Ви є народним депутатом України від владної партії, і тільки завдяки виборцям отримали можливість бути народним депутатом України, обіцяючи під час виборчої компанії поліпшення та покращення умов життя;
вважаючи на те, що Ви маєте пряме відношення до ВАТ «Чернівцігаз» – прошу надати фахову та обгрунтовану відповідь на запитання громадян – своїх виборців.
Дана відповідь буде мною доведена до уваги виборців Чернівецької області через вищевказаний ЗМІ.
Відповідь прошу надати мені в термін визначений чинним законодавством України.

З повагою,
народний депутат України Г.Г.Москаль

Народному депутату України
п.Москалю Г.Г.

Шановний Геннадію Геннадійовичу!
На Ваш лист вважаю за необхідне повідомити таке.

Ошукані буковинці ПАТ “Чернівцігаз” сподіваються на справедливістьВ Чернівецькій області ніколи не існувала Чернівецька філія НАК “Нафтогаз України”, згадана у Вашому депутатському зверненні. Натомість, певний час послуги буковинським споживачам природного газу надавала дочірня компанія НАК “Нафтогаз України” “Газ України” (далі — ДК “Газ України”) через свою Чернівецьку філію.
В даний час постачання природного газу здійснює публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації “Чернівцігаз” (далі — ПАТ “Чернівцігаз”, керівником якого я був до обрання народним депутатом України.
Особливу увагу звертаю на те, що ДК “Газ України” і ПАТ “Чернівцігаз” — були і залишаються абсолютно різними юридичними особами, відповідно, згадана Вами у листі реорганізація є нісенітницею. Також зауважу, що ПАТ “Чернівцігаз” ніколи не було правонаступником ДК “Газ України” по згаданим грошовим зобов’язанням. Крім того, ДК “Газ України” — на 100 відсотків державне підприємство.
Якщо певні жителі Чернівецької області колись на свій страх та ризик авансом перерахували державному підприємству ДК “Газ України” певні кошти, то з цього ніяким чином не слідує, що ПАТ “Чернівцігаз” повинно надавати на суму авансу, отриманого державним підприємством ДК “Газ України”, свої послуги безоплатно. Це прямо заборонено чинним законодавством України та існуючими угодами між ПАТ “Чернівцігаз” та споживачами.
Додатково зазначу, що ПАТ “Чернівцігаз”, розуміючи буковинців, які опинилися у згаданому складному становищі, постійно намагалось врегулювати існуючу проблему з ДК “Газ України”. Цим займався я, перебуваючи на посаді керівника ПАТ “Чернівцігаз”, цим займається і сьогоднішнє керівництво ПАТ.
Тому, в даному випадку депутатське звернення Вам необхідно адресувати ДК “Газ України”, а не мені чи ПАТ “Чернівцігаз”, оскільки гроші отримала, а послуги не надала саме ДК “Газ України”. Звичайно, це за умови, що Вас дійсно цікавить вирішення питання з вказаними авансами.
Хочу звернути Вашу увагу на хибність Вашого вказування на те, що я (далі цит.) — “є народним депутатом України від владної партії” Я, як і Ви, є народним депутатом України, тобто депутатом народу України, а не депутатом партії. Хоча, кандидатами в народні депутати висували нас різні політичні партії, але обирав нас все-таки народ України.
Хочу подякувати Вам за допомогу у здійсненні спілкування з виборцями, хоча я ціную не подібне спілкування з анонімними відвідувачами веб-сайту (тим більше в переказі третіх осіб), а спілкування під час особистих зустрічей з виборцями. Прошу також повідомити газеті “Час” і виборцям (які не слідкують за відповідними оголошеннями в районних газетах) інформацію про розташування та графік роботи громадських приймалень народного депутата України Федоряка Г.Д. (ОВО №203):
1) 60400 Чернівецька обл., смт Глибока, вул. Центральна, 88. Відповідальний — помічник-консультант Лазаренко Дмитро Васильович;
2) 60500 Чернівецька обл., смт Герца, вул. Центральна, 41. Відповідальний — помічник-консультант Апетрій Георгій Іванович;
3) 60300 Чернівецька обл., м.Новоселиця, вул. Кремльова, 20-А. Відповідальний — помічник-консультант Пасат Василь Миколайович.

Прийом громадян у всіх громадських приймальнях здійснюється щосуботи з 10.00 до 14.00.

Народний депутат України Федоряк Г.Д.

peredplata