В Чернівцях молодь влаштувала акцію солідарності із турецькими протестувальниками

7 червня активісти студентської незалежної профспілки «Пряма дія», студенти чернівецьких Вузів та інші жителі міста провели акцію солідарності із турецькими протестувальниками. На Центральній площі міста близько двадцяти небайдужих висловили свою підтримку учасникам протестів. «Солідарність – не просто абстрактне поняття. Це наше вміння бути співчутливими, а отже – бути людьми. Підтримавши турецьких товаришів, ми залишаємось не байдужими до чужого горя,ми також включаємось у боротьбу проти несправедливості. Ми не зважаємо на відстань, колір шкіри та віросповідання, адже ми всі в першу чергу – люди.»- сказала студентка Вікторія Макогончук.

Під час акції були висвітлені передумови та причини виникнення масових сутичок із поліцією, що на даний момент охопили усю Туреччину,інформація про основні протиріччя та події протестувального руху. «Турецькі товариші закликають усіх розповісти якнайширшій аудиторії про ту несправедливість, яка зараз коїться у їх країні, жахаючі прояви поліцейської жорстокості скеровані владою та цілковите ігнорування волі народу з боку уряду, адже турецькі ЗМІ піддаються жорсткій цензурі. І мені хочеться на кожному кроці у весь голос кричати про катастрофічно антигуманне поводження із людьми, що відбувається саме у цей момент, адже наша байдужість – рівнозначна згоді із ним.» – заявила студентка Вікторія Медведко

Учасники скандували: «Ні деспотизму; ганьба поліцейській жорстокості!», «Для моральних законів не існує кордонів!», «Свобода, рівність, глобальна солідарність!»

Так як у Чернівцях немає Турецького Посольства активісти відіслали лист до посольства у Києві із зверненням до прем’єр міністра Туреччини. У ньому був сформульований заклик припинити каліцтва, вбивства і поліцейську жорстокість проти турецьких протестувальників та виконати їх вимоги.

Про це повідомили організатори.

peredplata