На Сокирянщині лютують скажені лисиці

На Сокирянщині лютують скажені лисиціЗа інформацією головного лікаря Сокирянської районної лікарні до них поступило 8 людей, жителів с.Кормань, які мали контакт з собакою покусаною скаженою лисицею. За його словами, їх стан здоров’я задовільний, вжито вичерпних заходів щодо надання їм першої невідкладної допомоги та забезпечення ліками для вакцинації.

Вжити термінових заходів щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в районі – таке доручення дано всім профільним службам, вчора, 10 червня, на нараді при голові райдержадміністрації Василю Козаку за участю міського та сільських голів, представників управління ветеринарної медицини, представників ДП «Сокирянський лісгосп», НПП «Хотинський», головного лікаря центральної районної лікарні, представників районної організації «Українського товариства мисливців та рибалок».

Як повідомлялося раніше, в лісах району виявлено велике скупчення лисиць, що складає небезпеку для людей та інших видів тварин. Керівник району наголосив на терміновому вжиті заходів щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації та здійснити, згідно норм, відстріл лисиць, які є основними перенощиками сказу.

Управлінню ветмедицини дано доручення провести профілактичну вакцинацію всіх домашніх собак на території с.Кормань.

На даний час ситуація стабільна та контрольована.

Про це повідомляється на сайті Сокирянської РДА.

peredplata