Біля кінотеатру імені Миколайчука поклали квіти

Біля кінотеатру імені Миколайчука поклали квітиУ 72-у річницю з дня народження всесвітньо відомого актора, буковинця Івана Миколайчука активісти чернівецької громадської організації „Фронт Змін”, депутати місцевих рад прийшли згадати земляка до пам’ятника у його честь у Чернівцях.

На жаль, квіти „фронтовиків” біля скульптурної у вигляді крил зі стрічок кіноленти, були чи не єдиними цього дня. Адже обласна і міська влада, захопившись „офіційними” відзначаннями у рідному селі Івана Миколайчика Чорториї, уже не перший рік „закриває очі” на кінотеатр його імені у Чернівцях, який знаходиться в плачевному стані.

Біля кінотеатру імені Миколайчука поклали квіти

Ще на початку позаминулого року міська влада вирішила, що ніж реконструювати – краще просто знищити мистецьку установу, яка й досі подертим банером і іржавими буквами нагадує, що колись тут був кінотеатр імені славетного буковинця. Та й сам пам’ятник перед колишнім кінотеатром, який збудували шанувальники творчості Миколайчука з власної ініціативи, не дочекавшись допомоги влади, за два роки зазнав чималої руйнації.

Про це повідомляє прес-служба обласного осередку Фронту змін.

peredplata