У Чернівцях вручили дипломи 800 випускникам-магістрам ЧНУ

 У Чернівцях вручили дипломи 800 випускникам-магістрам ЧНУУ знаковий для всієї країни день – 28 червня, в День Конституції України у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича пройшли урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам-магістрам.

Знаковий цей день і для самого університету, адже рівно два роки тому, 28 червня, Резиденцію митрополитів Буковини і Далмації включено до Світової спадщини ЮНЕСКО.
У вітальному слові до випускників ректор ЧНУ професор Степан Мельничук зазначив: «Звання випускника Чернівецького національного університету, тим більше – звання випускника-магістра – це висока честь і ще більша відповідальність. Бажаю вам, дорогі наші випускники, знайти свою професійну стезю, яка виведе вас на вершини професіоналізму».

Вже традиційна – дев’ята ‒ урочиста Академія об’єднала випускників усіх напрямів і спеціальностей, і кожен з магістрів відтепер може пишатися тим, що навчався в одному з найстаріших класичних університетів Європи.

На закінчення урочистої Академії кожен з випускників загадав завітне бажання і під уже рідні акорди гімну студентства «Gaudeamus» відпустили повітряні кульки в небо – щоби швидше ті задуми здійснилися.

Оскільки, за християнською традицією, кожна добра справа має розпочинатися і закінчуватися молитвою, то цьогорічних випускників благословив на легку дорогу у дорослому житті протоієрей Микола Щербань.

Далі урочистості продовжилися покладанням квітів до пам’ятників Тараса Шевченка та Юрія Федьковича, усі магістри пройшли урочистою ходою від Центрального корпусу Чернівецького національного університету до Літнього театру ЦПКіВ ім.Т.Шевченка, де на них чекає кульмінація сьогоднішнього свята і студентського життя загалом – вручення дипломів.

Іванна СТЕФ’ЮК, офіційний сайт [id]=2849]ЧНУ
Фото Володимира СЛИВКА

peredplata