Буковинська \”Свобода\” переконує, що Калинку може змити водою ВІДЕО

Буковинська "Свобода" переконує, що Калинку може змити водою ВІДЕОВнаслідок засміченості русла річки Потік, відсутності протиповеневих споруд та неконтрольованому зливанню води зі ставків Заставнівщини, найбільше бюджетоутворююче підприємство міста Чернівці – МТК «Калинівський ринок» знову під загрозою затоплення. Міська влада розповсюджує неправдиву інформацію аби вчергове приховати свою бездіяльність. На цьому 28 червня 2013 року наголосив голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Віталій Мельничук, повідомляє прес-служба ЧОО ВО \”Свобода\”.

За словами націоналіста, внаслідок значних злив, рівень води у водоймах області значно піднявся. Через відсутність будь-яких протиповеневих споруд, які вже кілька років поспіль влада навіть не обіцяє зробити, Калинівський ринок частково підтопило. «Для міської влади важливіше проводити незрозумілі реконструкції, ніж захистити підприємців від повеней. Кошти, які затратять на реконструкцію 5-го сектору ринку, доцільніше було б спрямувати на будівництво протиповеневих споруд. Зважаючи на те, що підприємці готові за власний кошт провести благоустрій сектору», – сказав Віталій Мельничук.

Він додав, що одразу ж як прибув на Калинівський ринок, зателефонував головам Заставнівської райдержадміністрації та районної ради аби ті дали доручення припинити неконтрольований спуск води зі ставків району. «Неконтрольований злив води спричинив різке підняття води у річці Потік, яка протікає поряд з Калинівським ринком. Відсутність будь-яких протиповеневих споруд на цій маленькій водоймі вчергове може спричинити затоплення Калинівського ринку. Натомість міська влада поширює неправдиву інформацію, мовляв жодної загрози підтопленню не існує», – зазначив свободівець.

Віталій Мельничук повідомив, що звернувся до керівництва міста з відкритою заявою щодо необхідності спрямувати кошти, заплановані на реорганізацію 5-го сектору Калинівського ринку, на будівництво протиповеневих споруд, які б захистили ринок.

ВІДЕО

Заява Чернівецької обласної організації ВО «Свобода», щодо можливого підтоплення торгівельних павільйонів на МТК «Калинівський ринок»

Підтоплення торгівельних місць підприємців МТК «Калинівський ринок» вже стають регулярними та наносять шкоду не лише підприємцям, але й мешканцям вулиць прилеглих до вул. Калинівської. Впродовж останніх років, невпорядкованість русла річки Потік в межах Садгірського району (розлиття якої в 2006, 2008, 2010 роках спричинило підтоплення торгівельних павільйонів на МТК «Калинівський ринок») становить постійну загрозу підтоплень домашніх господарств місцевих мешканців та загрожує господарській діяльності підприємців найбільшого комунального підприємства міста Чернівці.

Проблема підтоплення існує, про неї колишня і теперішня влада добре знає, але ні адміністрація ринку, ні Чернівецька міська та Садгірська районна рада не беруться за її розв’язання.

Натомість, не вирішуючи питання безпеки роботи підприємців, адміністрація ринку, за підтримки виконавчого комітету міської ради, приймає неактуальні рішення проводити реконструкції, перепланування та реорганізації торгівельних секторів, як це було в 1-му, 8-му та 4-му секторах ринку. Внаслідок цих змін торгівля підприємців не покращилася, а навпаки, суттєво погіршилася. Чимало підприємців через складні економічні умови, у зв’язку з великими затратами на проведені адміністрацією реорганізації, втратили свій бізнес і поповнили ряди безробітних, або виїхали на пошук роботи закордон.
Найбільш зухвалою стала остання спроба «реконструкцій», які теперішня адміністрація вирішила проводити в 5 секторі ринку. Через невідповідність містобудівним нормам, за відсутності затвердженого генерального плану МТК «Калинівський ринок» у 5-му секторі ринку, адміністрація задекларувала побудову торгівельного сектору за затвердженою план-схемою. У той же час секретар міської ради Віталій Михайлішин на всеукраїнський рівень заявив, що на 5 секторі робитимуть вигрібну яму та автостоянку. Один з членів виконавчого комітету взагалі задекларував, що частина місць в 5 секторі, будуть надаватися не тим, хто тут працює, а іншим людям. Через різнотрактування представниками влади, нав’язуваної реконструкції на 5 секторі, що спричинило тотальну недовіру до представників теперішньої влади, підприємці налаштовані рішуче захищати своє право торгувати на створених багаторічною працею робочих місцях, готові за власний кошт привести до належного стану свої торгівельні павільйони та покращити умови праці.
Єдине, чого вимагають від влади підприємці – це створити умови безпечної торгівлі, за яких можливість підтоплень їхніх робочих місць буде унеможливлено.

З огляду на це, свободівці Чернівецької області вимагають від теперішньої влади негайно розробити та розпочати здійснювати комплекс антипаводкових заходів на території Садгірського району міста Чернівці з тим, щоб невідкладно розпочати розчищення русла річки Потік та впорядкування тих дренажних труб, які через мостові переходи мають безперешкодно пропускати воду по руслу в напрямку Прута. Для забезпечення цих робіт найкраще використовувати кошти, які адміністрацією ринку передбачалися для реконструкції 5 сектору, а роботу по впорядкуванню 5 сектору для дотримання передбачених екологічних та санітарних умов доручити представникам адміністрації ринку спільно з представниками ініціативної групи підприємців 5-го сектору та незалежною профспілкою підприємців.

Світлина – сайт Чернівецької міської ради

peredplata