60% безробітних Буковини проживають у сільській місцевості

60% безробітних Буковини проживають у сільській місцевостіКількість зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку державної служби зайнятості, на кінець червня п.р. становила 10,0 тис. осіб, що на 5,4% менше, ніж на кінець травня п.р. Допомогу по безробіттю отримували 75,2% осіб, які мали статус безробітного.
Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 6,0 тис. осіб проживали в сільській місцевості або 60,2% від загальної кількості зареєстрованих безробітних.
Про це повідомляє Головне управління статистики Чернівецької області.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за червень п.р. знизився на 0,1 в.п. і на кінець місяця становив 1,8% від кількості населення працездатного віку.
Середній розмір допомоги по безробіттю в червні п.р. становив 910,3 грн., що на 20,6% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1147 грн.).

За сприяння державної служби зайнятості в червні п.р. було працевлаштовано 695 зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих осіб 44,6% становили жінки, 35,0% – молодь у віці до 35 років.
За повідомленням підприємств, установ та організацій області кількість вільних робочих місць і вакантних посад на кінець червня п.р. становила 759 одиниць. Із зазначеної кількості вільних робочих місць (вакантних посад) для робітників передбачалось 45,1%, для службовців – 41,9%, решта – для осіб, які не мають професії.
Г.І.Петрова,
заступник начальника Головного управління

peredplata