Буковинським водіям більше не потрібно ходити в Державтоінспекцію з квитанціями про сплату штрафів

Буковинським водіям більше не потрібно ходити в Державтоінспекцію з квитанціями про сплату штрафівЯк уже повідомлялось, Міністерством внутрішніх справ України вдосконалено процедуру сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного зарахування таких штрафів при отриманні коштів. Це звільняє водіїв від потреби надавати ДАІ квитанцію про сплату штрафу.
Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

Однак, нововведення потребує чіткого зазначення реквізитів під час заповнення квитанції (платіжного доручення) про сплату штрафу у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, а саме: коду платежу, серії і номера протоколу про адмінправопорушення.

Іноді у призначенні платежу зазначається невірний код платежу, серія та номер постанови в справі, а не протоколу про адміністративне правопорушення, не проставляються розподільчі знаки між символами у призначенні платежу.

ЗРАЗОК заповнення квитанції про сплату штрафу у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (за порушення Правил дорожнього руху)

Буковинським водіям більше не потрібно ходити в Державтоінспекцію з квитанціями про сплату штрафів

Приклад заповнення поля «Призначення платежу»

*;21081300;АА1;256123;*Козак Петро Іванович

– 21081300 – код платежу

– АА1 – серія протоколу про адмінправопорушення

– 256123 – номер протоколу про адмінправопорушення

– Козак Петро Іванович – Прізвище, Ім’я, По-батькові правопорушника

Розподільчі знаки вказані між символами (призначеннями для ідентифікації платежу) заповнюються без пробілів, окрім розмежуванню по ПІБ.

Довідково

Міністерство внутрішніх справ України вдосконалило процедуру сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного зарахування таких штрафів при отриманні коштів.

Це закріплено наказом МВС № 606 від 20 червня 2013 року, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 27 червня за № 1093/23625, який прийнятий на виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Зазначеним документом також затверджено інструкцію з обміну інформацією між автоматизованою системою «Управління фінансами МВС України» та системою «Національна автоматизована інформаційна система Департаменту ДАІ» (НАІС ДДАІ).

Згідно з інструкцією, завантаження інформації про сплачені штрафи за порушення ПДР відбувається щодня о 14:00 відповідним працівником підрозділу ДАІ в автоматизовану систему «Управління фінансами МВС України» пакетів файлів виписок, отриманих у територіальних органах Державної казначейської служби України.

Завантажені файли автоматично генеруються в архівні транспортні файли за сплаченими на звітну дату штрафами в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі і зведений транспортний файл Україні.

Відповідний працівник підрозділу ДАІ здійснює відвантаження архівних транспортних файлів з автоматизованої системи «Управління фінансами МВС України», розархівування і завантаження в НАІС ДДАІ для автоматичного заліку сплачених штрафів.

Після завершення процесу обробки транспортних файлів формується звіт про результати автоматичного зрахування. Платежі, по яких не вдалося здійснити автоматичне зарахування, зараховуються в ручному режимі.

Як повідомив координатор реформи транспортної галузі Координаційного центру з впровадження економічних реформ при президентові України Олександр Кава, вищевказані нововведення дозволять українським водіям більше не ходити в Державтоінспекцію з квитанціями про сплату штрафів за порушення ПДР, а штрафи будуть зараховуватися після зарахування коштів на рахунок Держказначейства.

При цьому при сплаті штрафів громадянам необхідно буде в графі «Призначення платежу» платіжних документів вказувати код, що дозволяє ідентифікувати платіж.

peredplata