В мережі з’явилось ще одне відео “страти” вагнерівця кувалдою – ЗМІ

ДМИТРО ЯКУЩЕНКО У ПОЛОНІ, СКРИНШОТ

Близький до ПВК “Вагнер” російський Telegram-канал “Grey Zone” оприлюднив нове відео страти кувалдою бійця військової компанії, який здався в полон ЗСУ, але, судячи зі слів людини на відео, пізніше його викрали з міста Дніпро, минулого року повідомлялось про таку саму страту бійця ПВК Євгена Нужина.

Джерело: російська служба “ВВС”“24 канал”, “Grey Zone”

Деталі: У Telegram-каналі повідомляється, що на відео начебто Дмитро Якущенко, який народився у Криму та був неодноразово судимий на території півострова. “Свій передостанній термін у 19 років, отримав за розбій і вбивство в Криму. Через даний йому шанс на звільнення і спокуту гріхів, потрапив до “Групи Вагнера”, де через 4 дні здійснив втечу на бік противника”, – говориться у повідомленні.

Якщо мова йде про вказану людину, то його зізнання після потрапляння у полон у листопаді минулого року оприлюднив “24 канал”.

 

 

На новому відео зображена людина, голова якої примотана скотчем до каменя. Telegram-канал коментує, що ця людина “захворіла на одну й ту саму хворобу, від якої непритомнієш у містах України, то в Києві, то тепер у Дніпрі, а потім прокидаєшся в підвалі на своєму останньому судовому засіданні”.

Людина на відео стверджує, що перебувала у місті Дніпро, де зазнала удару по голові та втратила свідомість. “Прокинувся в цьому приміщенні, де мені сказали, що мене судитимуть”, – каже цей чоловік.

 
На відео показано, як одразу після цього людина, що стоїть за приреченим, б’є кувалдою по місцю, де розташована його голова. У цей момент більша частина кадру розмита, тому зрозуміти, що саме відбувається, неможливо. Але людина негайно падає назад, а той, хто з кувалдою, продовжує її добивати.

Передісторія:

  • 13 листопада 2022 року стало відомо, що громадянина Росії Євгена Нужина жорстоко стратили без суду і слідства, прив’язавши голову скотчем до бетону і вдаривши зверху кувалдою. Глава ПВК “Вагнер” Пригожин натякнув, що це справа рук його найманців. Можливо, за допомогою такого відео страти в Росії намагаються відбити у російських мобілізованих бажання здаватися в полон.
  • 24 листопада власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин запропонував передати Європарламенту кувалду з бутафорськими слідами крові у відповідь на новину про можливе визнання його ПВК терористичною організацією – кувалду представник “вагнерівців” уже передав пропагандистським блогерам.
  • 9 лютого 2023 року Пригожин без пояснення причин заявив, що набір ув’язнених до визнаної злочинною ПВК повністю припинено.
  • https://www.pravda.com.ua/news/2023/02/13/7389078/

peredplata