У березні Україну чекає сувора зима: синоптик розповіла про погоду навесні

 Середня температура повітря в Україні в березні — +2..+4 градуси вдень і до +1 градуса вночі, однак зима ще нагадає про себе. Погода в Україні цієї зими дивує передами температур, а останній її місяць приніс з собою морози. Синоптики припускають, що в березні холодні “сюрпризи” можуть тривати і після закінчення зими.

Як каже синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, деякі вчені відзначають, що в лютому або в березні морозний “характер” зими все-таки ще може проявитися.

“Дивлячись на те, які у нас були аномальні перепади температури в січні, братися зараз прогнозувати, якою буде весна, досить складно. Багато вчених схиляються до того, що розслаблятися не варто, адже компенсація за ці теплі дні посеред зими, дійсно, може бути десь в лютому або березні”, – вважає синоптик, передає 24 канал.

Водночас синоптики сайту Meteoprog дають більш втішний прогноз на березень. За їхніми даними, погода в перший місяць весни по Україні буде вищою за середню. Тобто, з перших днів температура повітря сягатиме + 7..+ 8 градусів, а вночі — від 0 до +1. Середня температура повітря в Україні в березні — +2..+ 4 градуси вдень і до +1 градуса вночі. В кінці березня денна температура повітря досягає + 9 градусів. А згідно з прогнозом синоптиків, до кінця місяця може бути вже до +16.

Продовження читайте тут: https://100m.if.ua/u-berezni-ukrayinu-chekaye-suvora-zyma-synoptyk-rozpovila-pro-pogodu-navesni/59175/?fbclid=IwAR0Qi9QepIhIag1kueuBt27LDLgYmWJ5K3PHth6k2UXY61DdxNWHf8-Wtg4

peredplata