Буковинцям варто готуватись до зростання цін на пальне з вересня

Буковинцям варто готуватись до зростання цін на пальне з вересняЦіни на бензин всіх марок в Україні у вересні-жовтні можуть зрости на 20-30 коп./літр. Як заявили в консалтинговій групі \”А-95\”, це може статися через переорієнтацію ринку на альтернативні джерела поставок палива. Про це повідомляє Газета.ua з посиланням на ІНТЕРФАКС.

Експерти зазначили, що на початку серпня на установці каталітичного крекінгу Мозирського НПЗ (Білорусь) виникла поломка. Вона призвела до позапланового ремонту та істотного зниження поставок бензину в Україну.

\”У вересні цей найбільший постачальник нафтопродуктів на ринок України (близько 35% за підсумками першого півріччя 2013 року) піде на плановий двомісячний ремонт\”, – відзначають експерти.

За підрахунками \”А-95\”, в серпні дефіцит поставок складе близько 100 тис. тонн, або 25% від очікуваного рівня споживання автомобільних бензинів. Аналогічна брак очікується і у вересні.

Аналітики групи підкреслюють, що ресурсний дефіцит очікується тільки щодо бензинів, тоді як ситуація з дизельним паливом поки не викликає побоювань.

peredplata