Куди поділось молоко у Чернівцях?

Народна трибуна
Крик душі

«Не можемо зрозуміти, чому в Чернівцях досі проблематично придбати якісне свіже розливне молоко, і це питання далеко не нинішнє, — крик душі Домніки Кожокар з вул. Ентузіастів, Василя Олексишина та Марини Аніколаєсі з вул. Івасюка, Олени Васильєвої, Тетяни Жураківської, Тараса Левина з вул. Головної та інших. — Минулої суботи біля ринку по вулиці Ентузіастів нам довелося вистояти у холодну вітряну погоду майже 3 години у величезній черзі, аби купити цей продукт у підприємців з с. Панка Сторожинецького району. Стояли і немічні старенькі люди, і жінки з малими дітьми… Склалося враження, що повернулися 90-і роки, коли черги за молоком доводилося займати о пів на третю ночі та стояти до 9-10 години ранку, аби піти додому з двома наповненими трилітровими банками (більше зазвичай не продавали).

Якістю ж молока з Панки ми дуже задоволені. Кажуть, там у фермерів якісь особливі корови, молоко жирне і з нього навіть можна в домашніх умовах сир чи кефір робити. А тому просимо, аби частіше приїжджали саме ці підприємці. Телефонували до міської ради, але нас відсилають сюди-туди, не даючи конкретної відповіді, куди треба звертатися з цього приводу. Допоможіть якось вирішити наболіле питання. Адже ми хочемо (та й маємо право, зрештою) отримати за власні кошти якіс-ний продукт. А чи ще десь у місті є «точки» з доброю молочною продукцією? У які дні і куди саме приїжджають до нас її продавці?»

Писк влади
Як пояснюють у департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради, при департаменті є постійно діюча комісія, яка й розглядає питання про надання паспортів прив’язки малих архітектурних форм для реалізації молочної продукції. За словами голови комісії Сергія Гомоновича, досі чернівчани не нарікали на їхню діяльність. Якщо підприємці звертаються, комісія, до якої входять представники міськСЕС, відділу охорони культурної спадщини, екологічні інспектори з районних рад та фахівці з департаменту економіки, вирішує, надати такий дозвіл чи відмовити з тієї чи іншої, але вагомої причини. Наразі дозвіл на реалізацію молокопродукції по вул. Ентузіастів, 4 справді має АТЗТ «Мирне», а з’ясовувати, коли вони її доставляють, варто у самих підприємців. На території Чернівців ще діють такі «точки»: ТОВ “Молоко Глибоччини» – вул.. Червоноармійська, 77, Комарова, 29-«В», Південно-Кільцева, 1-«А», 7-«А», Червоноармійська, 97; ПП Карча – проспект Незалежності, 94, Комарова, 18, Головна, 204; СОК «Новобросківецький» розміщує напівпричепи по Південно-Кільцевій, 25.


Наталія Брянська

peredplata