На водогоні невдовзі почнуть роботи по заміні аварійних труб. Чи будуть тривалі відключення води у Чернівцях

КП “Чернівціводоканал” розповідає про плани на 2024 рік по заміні сегментів водогону “Дністер-Чернівці”.
 
Як запевняє “Чернівціводоканал” вони ще з початку року почали переналаштовувати роботу магістральних трубопроводів так, щоб мінімізувати технічні відключення, необхідні для заміни труб. В місто вже подається вода по новій схемі, що дозволяє розпочати роботи, коли завершиться необхідна підготовка.
 
Спочатку будуть працювати на аварійних ділянках, прокладаючи нові секції паралельно до існуючих. Проте є ділянки, де необхідно буде здійснювати демонтаж існуючої труби, і тоді відключення необхідні.
 
За інформацією підприємства тривалі відключення води не плануються, проте є багато факторів поза технічними можливостями комунального підприємства.
 
Впродовж цього року, в рамках співпраці з німецьким банком KfW та Європейським союзом, комунальники планують виконати роботи по заміні найбільш аварійних ділянок однієї гілки водогону, щоб забезпечити надійну та безперервну подачу води у місто.
 
Водоканал наголошує, що ні підприємство, ні українські посадовці не мають доступу до виділених грошей. Роботи виконує генеральний підрядник, який виграв міжнародний тендер, і всі фінансові розрахунки відбуваються безпосередньо між банком та підрядником після підписання технічного звіту міжнародним інженером-консультантом, який контролює якість виконання робіт з тим, щоб наступні кілька десятиліть встановлені сегменти працювали без аварій та нарікань.
 
Джерело: “Чернівціводоканал”
 

peredplata

Залишити відповідь