Індивідуальні страхові накопичення: як вибрати фонд

Індивідуальне страхування є ледь не єдиним гарантованим інструментом для отримання пенсії чи примноження накопичень в довгостроковій перспективі. Тому вибір фонду є головним кроком на цьому шляху. Адже від того, який фонд обирає людина, буде залежати й тип інвестування і відсотки, шляхом яких буде формуватись накопичення.

Почати накопичувати в фондах індивідуального страхування не складніше, ніж зареєструватись в cazino-vip.com, проте точно надійніше. Фонди потрібно обирати залежно від своїх цілей та потреб, збирати інформацію щодо ризиків та принципів роботи різних установ. Це допоможе визначитись із фондом.

Що потрібно знати про індивідуальні страхові накопичення

Перш за все потрібно визначити, які цілі ви ставите перед інвестиціями в такі фонди. Також дайте відповідь на запитання:

  1. На який термін ви плануєте робити вкладення?
  2. Який рівень виплат хочете отримати з них?

Також обов’язково врахуйте свої фінансові можливості та ризики, які можуть завадити досягненню цих цілей. Якщо, наприклад, зараз ви можете відкладати на страховий рахунок 100-200 доларів щомісяця, чи не зміниться ця цифра через 2-3-5 років. Чи є у вас подушка безпеки на той випадок, якщо ви не зможете працювати, а рахунок все одне потрібно буде поповнювати. 

Досліджуйте пропозиції від різних фінансових установ. Це можуть бути:

  • страхові компанії;
  • пенсійні фонди;
  • інвестиційні фонди тощо. 

Ознайомтеся з їхньою репутацією, історією успіху, умовами роботи та послугами.

Які бувають фонди

За типом роботи фонди діляться на:

  • Інвестиційні. Це фонди, які інвестують у різні активи (акції, облігації, нерухомість тощо) з метою отримання прибутку та зростання капіталу. Вони можуть пропонувати різні рівні ризику та прибутковості.
  • Пайові пенсійні. Це фонди, в яких накопичення інвестуватимуть відповідно до обраної вами інвестиційної стратегії.
  • Страхові компанії. Деякі страхові компанії пропонують інвестування у формі індивідуальних рахунків, які можуть бути пов’язані з різними інвестиційними продуктами.

Під час вибору фонду оцініть доступні інвестиційні стратегії. Виберіть стратегію, яка відповідає вашому ризик-профілю, фінансовим цілям та термінам інвестування. Дізнайтеся, які типи активів фонд інвестує, як вони розподілені за ринками та секторами. Якщо ви не впевнені у своїх знаннях або досвіді в інвестуванні, зверніться до фінансового консультанта або фахівця з інвестиційного планування. Вони можуть допомогти вам вибрати відповідний фонд, враховуючи цілі та можливості вкладника.

 

peredplata

Залишити відповідь