Хутір Хорови вимирає без світла і без людей

Хутір Хорови вимирає без світла і без людейВже більше року дев’ять родин, які постраждали від зсуву на хуторі Хорови Путильського району, живуть без світла. Рік тому вони повернулися жити в свої напівзруйновані будинки. Хати вже полатали, а отримати всі принади цивілізації люди так і не змогли. Вони живуть без холодильників, телефонів та телевізорів. А освітлюють кімнати з допомогою свічок та ліхтариків.

Світло до дев’ятьох житлових приміщень обіцяють провести вже понад три місяці. Остання дата – 6 жовтня. Проте світлом люди й досі не забезпечені. Як розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Путильської райдержадміністрації Олександр Кацубо, світло людям проведуть лише після дозволу геологів.

– Світло проведемо скоро, – зауважив. – Чекаємо лише на геологічні висновки.

Нагадаємо, що зсув на хуторі Хорови Путильського району стався 12 липня 2010 року. В зону зсуву, яка охоплює територію близько 28 га, потрапили 29 житлових будинків, де проживало 109 людей. Їх відселили з помешкань, які були визнані непридатними для проживання. 69 жителів проживали в пансіонаті «Черемош», а 40 – розселені у сусідів та родичів. Майно з житлових будинків вивезли в безпечні місця. Через декілька місяців після зсуву частина людей повернулися у напівзруйновані будинки, де й досі живуть.

My Webpage

peredplata