Буковинці одружаться на столичному Євромайдані у День всіх закоханих

Буковинці одружаться на столичному Євромайдані у День всіх закоханихЧернівчанка та журналістка CitizenJournal Галина Єреміца на майдані у столиці вже третій місяць поспіль. Поїхала вона туди з єдиною метою – висловити громадянську позицію. Але, як показав час, не лише заради цього. На майдані Галина зустріла свого майбутнього чоловіка, весілля вони планують зіграти у день всіх закоханих. Про романтичне освідчення та деталі майбутнього весілля «Погляд» розпитав у закоханих по телефону.

Освідчився з головної сцени майдану

45-річний Олександр Чебан з села Виженка, що на Вижниччині, освідчився чернівчанці Галині Єреміці 9 лютого у день десятого ювілейного народного віча.

– З букетом троянд у руках він запропонував стати його дружиною, — ділиться Галина. – А відтак стрибнув із двометрової висоти сцени і надів каблучку на безіменний палець. Я не змогла встояти перед такою романтичною пропозицією (усміхається, – авт.). Адже Сашко пропонував одружитися ще раніше, а я обіцяла подумати.

– Ми з Галею познайомилися у Києві на майдані, — додає Олександр Чебан. – Це було кохання з першого погляду, тому я довго не роздумував, а зізнався у своїх почуттях і наважився запропонувати свою руку і серце.

Весілля закохані призначили на 14 лютого, кажуть, на майдані усіляке може трапитися, у тому числі і силове протистояння, тому з весіллям вирішили не відкладати.

– До того ж 14 лютого – це для мене особлива дата, — додає Галина. – Люблю цей день і це свято.

Обвінчаються на майдані

Молодята у своїх почуттях не сумніваються, але обіцяють пізніше піти до РАЦСу, щоб зареєструвати шлюб. Зате вже домовилися про вінчання.

– Можливо нас обвінчають на сцені, а може дамо обітницю біля головної ялинки країни, — каже Галина. – Якраз там неподалік встановлено наш новий намет, де і справимо весілля. Він нам послужить весільною колибою. У п’ятницю, 14 лютого, там зберуться не лише наші близькі, а й колеги з Канади, Швейцарії та інших країн.

Окрім гостей із майдану, до столиці на день Валентина приїдуть і близькі та рідні наречених.

– На наше весілля приїде моя мама, брат, правда, вітатиме нас через скайп, бо наразі за кордоном, — каже Олександр.

До весілля буковинка підготувала білу сукню і фату, її обранець теж обіцяє одягнути костюм, якою б не була погода. Переконують, що весілля буде справжнім і сподіваються, що шлюб буде довгим і щасливим незважаючи на події на майдані.

На святкування запросять коломийських музик

Пригощатимуть гостей у весільній колибі майданівськими канапками, а також планують приготувати казан шашликів. Щоб розважити гостей, за словами нареченої, запросять коломийських музик.

– Також пообіцяла прийти моя подруга Орися, яка працює у Львівській опереті, і зіграти для нас на скрипці мелодію для першого танцю, — додає Галина.

Поздоровлення молодятам можна написати у коментарях під статтею

Віталія КОЗМЕНКО для vidido.ua
CitizenJournal.info ©

peredplata