Як отримати грошову допомогу на першу дитину?

Як отримати грошову допомогу на першу дитину?Після народження дитини для отримання допомоги необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення по місцю проживання. Звернутись треба протягом 12 місяців. Якщо з різних причин ви зробили це пізніше,то у грошовій допомозі вам може бути відмовлено.

Документи потрібно подавати у такому порядку:
1.Паспорт.
2.Заяву,яка заповнюється у відділі соціального захисту населення.
3.Копію свідоцтва про народження дитини.
4.Витяг з державного реєстру актів цивільного стану про народження дитини для виплати допомоги у зв’язку з її народженням. Цей витяг надається відділом реєстрації актів громадського стану.
5.Довідку про склад сім’ї.

Грошову допомогу ви зможете отримати протягом трьох місяців з моменту подачі цих документів.

До 9 квітня 2011 року грошова допомога на першу дитину складала 17 952 гривні, з яких 7 344гр.видавалися одразу. Від 9 квітня 2011 року і до сьогоднішнього дня грошова допомога складає 24 960 гривень з яких 8 320гр. ви отримуєте одразу, 16 640гр. протягом одного року. Від 1 до 3 років отримують окрему допомогу по догляду за дитиною у розмірі 130 гривень на місяць. На сьогоднішній день цих коштів вистачає на одну упаковку памперсів.

Мало хто знає ,що в сільській, селищній чи міській раді вам не кажуть про те, що цю допомогу можна отримувати вищу. Для цього необхідно зробити перелік додаткових документів, а яких саме вимагайте, щоб вам повідомили, а якщо ні,то звертайтесь до центру нарахування та здійснення соцвиплат по вулиці Головній 245 у Чернівцях. Зробивши всі папери, також подаєте їх до відділу соціального захисту населення на так званий перерахунок. Протягом 3 місяців ваша виплата зросте.

Богдана Чорногуз

peredplata