НАРОДНА ТРИБУНА. Соціальні допомоги затримають. Як жити?

Крик душі
«Впродовж тривалого часу у нашому селі не можемо у встановлені терміни отримати пенсії та виплати на дітей до досягнення ними трирічного віку, – крик душі мешканців с. Топорівці Новоселицького району (від їх імені – Марія Володимирівна Лозовінська, багатодітна мати, Мати-героїня та молода мати Тетяна Василівна Дронь). – Наші постійні звернення до райсоцзабезу та відділення районного Пенсійного фонду жодного результату не дають – тамтешні працівники просто сміються у вічі. А виплати на дітей не проводилися вже 5 (?!) місяців. Куди скаржитись? І як молодим матерям годувати-ростити малюків? А за що жити пенсіонерам? Ми ж той мізер «розкладаємо» по крупинці на щодень та заледве дотягуємо до наступного місяця. Чи затримки такі є деінде? Чи є ще такі чиновники, що не дбають про людей?»

Писк влади
Начальник Центру по нарахуванню і виплаті пенсій та допомог ГУ праці та соцзахисту населення ОДА Анатолій Володимирович Власик:
– Пенсії – це питання до відділення Пенсійного фонду. Наскільки я знаю, невчасне перерахування їх трапляється дуже рідко, і це залежить від фінансування. Бувають інші випадки, з якими ми часто зіштовхуємося – коли гроші надходять до поштового відділення того чи іншого населеного пункту, і працівники можуть комусь з людей видати пенсії раніше, а не у визначений день (за графіком). Тому ті, хто мав би отримати пенсію швидше, отримують її пізніше. Однак затримок більше, ніж на 2-3 дні не буває, це точно. Тому треба такі проблеми розглядати у кожному окремому випадку.
Стосовно виплат на дітей – вони здійснюються районними управліннями за місцем проживання. На жаль, тут вже впродовж кількох останніх років бувають затримки. Але це, знову ж таки, кошти, що надходять з держбюджету, тому варто звертатися до райуправлінь праці та соцзахисту населення.
Олександра Тарасенкова, головний бухгалтер Новоселицького районного управління праці та соцзахисту населення:
– Тетяна Дронь, швидше за все, невчасно здала до управління пакет необхідних документів. Зараз виплати їй призначено, і у цьому місяці вона отримає 2454 грн. 25 коп.

Наталія Брянська

peredplata