Як зустрічати рік Дракона?

Як зустрічати рік Дракона? Згідно зі східним календарем, покровителем нового 2012 року є міфічна істота – чорний водяний Дракон. Зодіакальний Дракон уособлює карму, цикл втілень, нагороду за добрі справи та покарання за проступки. Рік Дракона багато в чому обіцяє бути особливим, тому відповісти на питання, як його зустрічати, просто: якомога цікавіше і веселіше.

ЯСКРАВИЙ КОЛОРИТ ІМІДЖУ
Астрологи трохи розходяться у рекомендаціях щодо забарвлення вбрання, в якому треба зустрічати Новий рік: одні кажуть, що у ньому обов’язково має бути присутній чорний колір, інші — що це щось середнє між чорним і жовтим (золотим). Зрозуміло, що оскільки Дракон — істота непересічна і яскрава, зустрічати його бажано в убранні яскравих і соковитих тонів. Можна вдягати найвідвертіші сукні, але в одязі має бути хоча б одна ниточка чорного кольору. І хоча покровитель року надає перевагу зеленим і червоним кольорам, вочевидь йому має сподобатися будь-який яскравий і фантастичний наряд.
Дракони люблять коштовності — у стародавніх казках і легендах вони виступають в якості вартових біля скарбів. Отож, якщо маєте коштовності, обов’язково їх надіньте і носіть упродовж всього року, тоді Дракон підтримуватиме вас своєю силою і мудрістю. За відсутності дорогих прикрас можна обійтися й біжутерією, головне, щоб усе було підібране зі смаком. Втім, багато хто вважає, що блискучі намиста, кольє і брошки краще залишити для прикрашання ялинки, а більше уваги приділити створенню фантазійного макіяжу і вишуканого манікюру.
Зачіску на догоду Дракону можна прикрасити яскравими пасмами, а для її закріплення використовувати лаки з золотими, срібними і бронзовими блискітками.
Чорний Дракон любить сучасні музичні ритми і бадьору музику різних стилів і напрямків – таку, від якої ваші ноги самі кинуться в танок. Тому перед тим, як зустрічати рік Дракона, обов’язково продумайте музичний супровід новорічного свята. Це можуть бути найрізноманітніші танцювальні ритми, близькі покровителю року, – від різких, немов кидок кобри, до гіпнотично плавних. Ви навіть можете скласти свій власний танець – наприклад, уявити собі, як рухався б великий, але спритний дракон під традиційні музичні мотиви Сходу або ж сучасну музику у стилі hip-hop, R&B чи tehno.

ПРИКРАСЬМО БУДИНОК «СЯЙВОМ ДУШІ»
Вода є стихією нового 2012 року, тому, готуючись зустрічати 2012 рік, оберіть основою святкового дизайну символи води. Це можуть бути розставлені у різних місцях оселі вишукані мушлі, морські зірки, зображення риб і підводного світу.
Звичайно ж, головний символ року Дракон теж повинен бути присутнім у декорі помешкання. Не забудьте подарувати своїм близьким будь-яку прикрасу чи сувенір, що символізував би цього персонажа. Це можуть бути керамічні, кришталеві або дерев’яні статуетки Дракона. І неодмінно залиште одну-дві фігурки для себе – поставте або повісьте їх на видному місці, щоб догодити покровителю прийдешнього року.
Варто постаратися протягом усього року не втрачати того яскравого «сяйва», в атмосфері якого проведете святкову новорічну ніч. Це стосується не стільки яскравого вбрання і дизайну помешкання, скільки краси спілкування, почуття гумору і доброзичливості та інші блискучі риси особистості. Дракон любить усе яскраве і блискуче, але він не терпить непостійності. А якщо ви ще не обрали, на чому зупинитися, то покваптеся, пам’ятаючи: в одних і тих же коштовностях треба буде ходити цілий рік, а «сяйво душі» ніколи не зблідне. Воно сильніше за блиск золота і сприяє удачі, притягує добрі події й приємних людей у ваше життя.

СВЯТКОВИЙ СТІЛ
Кожен Новий рік хочеться приготувати щось особливе, надзвичайно смачне і оригінальне. Щоб не повторюватися, варто звернутися по допомогу до символу наступаючого року. Яке меню схвалить цей мудрий східний змій, сповнений життєвими силами і здоров’ям?
Дракон — хижак, а значить, заохочуються м’ясні та рибні страви. Жодних напівфабрикатів, тільки свіжі та корисні продукти. М’ясне блюдо, залите палаючим спиртним, припаде до душі вогнедихаючому господареві нового року. М’ясо або рибу можна запекти з декількома видами овочів. Бажано, щоб це були овочі оранжевого, жовтого, червоного кольору, які так любить примхливий Дракон. І не забудьте про приправи та зелень: петрушку, кардамон, перець, імбир, базилік, одне слово, усе, що наситить готову страву неперевершеним ароматом.
Дракон любить також поласувати фруктами і овочами. Зокрема, гарбузом. Чому саме ним? Помаранчевий — улюблений колір покровителя року. Гарбуз краще приготувати в духовці. Для цього його слід нарізати на невеличкі скибочки у формі човників, всередину налити трохи меду. Приголомшливі ласощі на десерт приємно здивують і порадують гостей.
І, звісно, не слід забувати про звичні салати, які супроводжують новорічні свята з року в рік. Дракон шанує і схвалює кулінарні традиції. Отож і олів’є та шуба можуть вдало доповнити святкове сервірування.

ЗУСТРІЧ НОВОГО РОКУ
За кілька хвилин до півночі постарайтеся ненадовго відво-ліктися від передсвяткової метушні і подякуйте в душі року Кота-Кролика, який минає, за всі важливі й позитивні події, які він привніс у ваше життя. З’їжте шматочок зелені, це буде приємно пухнастому символу старого року.
А щойно куранти проб’ють дванадцять разів, зверніть всі свої думки на щось позитивне, щиро побажайте добра і щастя всім присутнім на святі, усім дорогим для вас людям і загадайте бажання. Нехай новий покровитель року, яскравий і неперевершений Дракон забезпечить його здійснення!

Щастя, радості, здоров’я і благополуччя в Новому 2012 році!

peredplata