Обличчя постраждалого від феєрверку буковинця збирали докупи 7 годин

Обличчя постраждалого від феєрверку буковинця збирали докупи 7 годинПерших жертв святкової піротехніки привезли до обласної лікарні одразу після настання нового року. Двоє чоловіків з Банилова Підгірного Сторожинецького району вирішили відзначити початок року феєрверком. Проте все закінчилося трагедією. Як розповіла дружина одного із постраждалих, феєрверк, який придбали на базарі у Берегометі, спочатку запустився, однак згодом потух. Один із чоловіків нахилився, аби подивитися у чому річ, у цей час коробка з піротехнікою вибухнула.

– Вибух буквально пошматував обличчя 27-річного чоловіка. Група хірургів збирала його протягом 7 годин. Було пошкоджено все – кістки, м\’язи. Око – розбите повністю, видалили вже його залишки, – розповідає завідувач очного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні Валерій Шуленін. – Оскільки окрім цього феєрверк пошкодив мозок, хлопця відправили до нейрохірургічного відділення лікарні \”Швидкої допомоги\”. Щодо другого 44-річного постраждалого, то він відбувся подряпинами та шоком, його одразу відпустили додому.

Зі слів завідувача нейрохірургічного відділення лікарні \”Швидкої допомоги\” Віктора Бобкова, чоловікові вже трохи краще, однак його стан – середньо важкий. Отримана травма становить загрозу здоров\’ю у майбутньому. Процес одужання триватиме досить довго.

Ми намагалися поспілкуватися з постраждалим чи його близькими, котрі не відходять від його ліжка, проте вони, зі зрозумілих причин, від будь-яких коментарів відмовилися.

Як так сталося, що продали неякісну піротехніку та хто за це відповідатиме, ми вирішили поцікавитися безпосередньо у тих, хто має за цим стежити та своєчасно виявляти – міліціянтів та працівників держтехногенбехпеки. Власне, саме ці дві структури час від часу проводять такі собі рейди з виявлення неякісних чи нелегальних піротехнічних товарів. Подібний здійснили й напередодні нового року.

– Ми перевірили 18 об\’єктів торгівлі, виявили трьох підприємців, котрі не мали відповідної документації. Проте наше завдання цим і обмежується, вилучення піротехніки, перевірка її якості та все інше – компетенція УМВС, – прокоментував заступник начальника відділу держпожежнагляду Чернівецького управління держтехногенбехпеки Роман Сушинський.

У міліції ж відзвітували – за час проведення операції співробітники міліції перевірили 51 торгівельний заклад та 466 місць можливої реалізації піротехнічної продукції. За різні порушення вилучили 837 тисяч 717 одиниць піротехнічних виробів та притягнули до адміністративної відповідальності 25 громадян.

Щодо пригоди, яка трапилася на Сторожинеччині, начальник Сторожинецького райвідділу міліції Тарас Крилюк повідомив, що наразі триває дослідча перевірка, чекають на висновки експертів.

– Нещасний випадок стався з необережності самих чоловіків, – додав він.

А це, вочевидь, означає, що винними у підсумку будуть самі постраждалі.

Юлія ХОРОШУН

Джерело

peredplata