Безробітних буковинців активно залучають до оплачуваних громадських робіт

	Безробітних буковинців активно залучають до оплачуваних громадських робіт Як поінформувала під час нинішньої апаратної наради під керівництвом першого заступника голови обласної держаної адміністрації Георгія Галиця директор обласного центру зайнятості Галина Чупіна, безробітні краяни активно залучаються до оплачуваних громадських робіт.

Так, минулоріч до таких робіт залучено 8,1 тис. незайнятих особи, що в 1,2 рази, або на 1,5 тис. осіб більше в порівнянні з 2010 роком. “Рівень залучення незайнятого населення до тимчасових робіт збільшився порівняно з попереднім роком на 4,1 відсоткових пункти та склав 26,6%”, – констатувала Галина Чупіна.

За її словами, організація оплачуваних громадських робіт відіграє значну роль у співпраці з місцевими органами влади. Для упередження можливого затоплення населених пунктів області під час паводків обласна служба зайнятості постійно організовує оплачувані громадські роботи з благоустрою територій населених пунктів краю, в тому числі розчищення придорожніх, прибережних смуг річок від забруднених побутовим, промисловим сміттям та очищення берегів річок від хмизу та повалених дерев. У рамках Всеукраїнської акції “За чисте довкілля” безробітні мешканці області активно залучалися до суспільно корисної праці з благоустрою території, озеленення парків і скверів, очищення від сміття берегів та водоймищ.
Важливим напрямком організації громадських робіт в області Галина Чупіна назвала проведення будівельних та ремонтних робіт на об’єктах соціальної сфери – впродовж минулого року проведено поточний ремонт та реконструкцію об’єктів соціально-культурного призначення, серед яких 49 дитячих дошкільних установ, 10 лікарень і амбулаторій, 76 шкіл, гімназій та навчально-виховних комплексів, 41 будинок культури, 2 стадіони, 2 бібліотеки. Загалом, на організацію оплачуваних громадських робіт службою зайнятості використано 13,6 млн. грн., з них кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття склали 9,9 млн. грн., кошти підприємств – 1,7 млн. грн., кошти місцевих бюджетів – 1,8 млн. гривень.

peredplata