Конфлікт з конем в Умані: Хто був за кермом іномарки, чому тварини опинились на трасі та скільки насправді було коней

Конфлікт з конем в Умані: Хто був за кермом іномарки, чому тварини опинились на трасі та скільки насправді було конейВідео з прив’язаним конем до іномарки, підняло на вуха весь інтернет, очевидці подій стверджують, що хасиди тягнули коня прив’язаного до автівки, уманчанин Максим, що був за кермом, запевняє, що тварини втекли з дому, і у в нього та у власника коней, – хасида, не було іншого вибору, окрім того, як прив’язати тваринну до машини, і на малій швидкості довести додому. На даний час справу розслідує прокуратура. Тварина в нормальному стані та утримується у стайні власника.

Вчора, 13 березня близько 22.00 уманчанин Олександр Фролов, повідомив про відеофакт знущання над твариною. У відео прив’язана до іномарки тварина лежить на землі і з неї тече кров.
Як дізнались журналісти, тварина належать Хасиду Нісіму, який кілька тижнів тому придбав коня, і в пару йому кобилу. 13 квітня тварини увірвались і втекли з подвір’я, ловили коней на на трасі Гереженівка-Умань.
«Кінь «Малиш», що був прив’язаний до автівки, молодий і гоноровий, його три дні тому кастрували. Друга кобила їй чотири роки – обїжджена та спокійна. Вчора її першою вивели на прогулянку, при цьому кінь, напевно, приревнував до кобили і оскаженів. Після чого увірвався та разом з кобилою втекли, зі свого загону. Для того, щоб вони не накоїли шкоди в приватних будівлях та не зіткнулись з автотранспортом, їх упіймали та хотіли повернути. Але так як коні були перелякані «Малиша» прив’язали до машини тому що він бився та пручався. Колбила ішла разом з хасидом .» – розповідає Олександр Приз, уманчанин, що доглядає за тваринами.
Як повідомляє прес-центр прокуратури черкаської області, за даним фактом відкрито кримінальне провадження. ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

peredplata