Метеорологи прогнозують найсуворішу зиму за останні 100 років

Кліматологи попереджають про найсуворішу зиму за останні 100 років – планета Земля перебуває на межі нового льодовикового періоду.

Про це стверджує британський кліматолог Джеймс Медден, передає Mirror.

Метеорологи прогнозують найсуворішу зиму за останні 100 років

За його словами, до дуже холодної зими залишилося буквально кілька місяців, а далі планету очікує феномен \”мінімум Маундера\” – період довготривалого зменшення кількості сонячних плям, який тривав з 1645 по 1715 роки, що збігся з малим льодовиковим періодом.

Метеорологи прогнозують, що ця зима буде найсуворішою за останні 100 років, вона буде затяжною – аж до квітня 2018 року. Зокрема, у Європі очікується багато снігу, сильні вітри та морози до -30 градусів. Як відомо, найсуворішою зимою наразі вважають зиму 1708-1709 року.

Кліматолог зазначив, що перші морози вдарять вже на початку грудня. Наприклад, в Ірландії, снігові замети очікуються вже у жовтні.

Науковці пов\’язують це явище з новим кліматичним циклом, у який входить Земля. А також має серйозний вплив і температура води у Тихому океані, яка різко зросла на один градус.

Джеймс Медден додав, що через зниження сонячної активності у 2030-2040 роках на Землі може настати п\’ятий льодовиковий період.
Джерело

peredplata