Служба зайнятості Буковини допомагає молоді у виборі професії

 

З початком нового навчального року  служба зайнятості продовжує профорієнтаційну роботу, спрямовану на усвідомлений вибір професії учнівської молоді.  У вересні 2018 року відбулося майже 40 заходів, зокрема акції «Випускник», професіографічні екскурсії , до яких долучилися понад 800 учнів загальноосвітніх шкіл області.

«Чим більше діти знатимуть про затребувані професії, тим більше шансів у них зробити усвідомлений і вдалий вибір майбутнього фаху, адже не завжди популярні серед молоді спеціальності користуються попитом на ринку праці. Школярампропонують пройти профорієнтаційне тестування на визначення здібностей та схильностей до певного виду професійної діяльності, розказують про ті професії, які є актуальними на ринку праці, а також про ті, якілише з’являються і вже найближчим часом станутьзатребуваними», – повідомляє директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

За словами керівника ЧернівецькогоОЦЗ, увересні минулого рокуслужба зайнятості краю започаткували новий проект «Обираємо професію разом», пілотними навчальними закладами стали Чернівецька ЗОШ I-III ступенів №14 та Чагорська ЗОШ I-III ступенів. У 2018 році до проекту долучили ще учнів 8 класу Чернівецької гімназії №5.Фахівці служби зайнятостізнайомлятьшколярів з основними правиламивибору професії та радять, яких помилок слід уникати, а ще розповідають про різноманітні спеціальності, де їх можна здобути.А формула вибору професії проста: це поєднання “хочу”, “можу”, “треба”, із врахуванням власних бажань, можливостей та потреби ринку праці. До профорієнтаційноїроботи долучають також батьків.

З 1 по 19 жовтня триватимуть тематичні дні для молоді «Молодіжний профідайджест». Фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості проведуть для дітей майстер-класи, квести, відео-презентації роботодавців, а також інформаційні заходи, на яких розкажуть про можливості дистанційного навчання за допомогою безкоштовних освітніх порталів «LingvaSkills» та «Prometeus».

Інформує сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

peredplata