На Буковині знайшли роботу майже 4 тис. жителів сільської місцевості

За 8 місяців 2019 року послуги державної служби зайнятості отримали 12,6 тис. зареєстрованих безробітних, з них 63,4% (або майже 8 тис) жителі сільської місцевості та 36,6% (або понад 4,6 тис осіб) жителі міст. За цей час, за сприяння обласної служби зайнятості знайшли роботу понад 7,2 тис.осіб, в тому числі майже 4 тис. осіб – сільські жителі. Про це інформує Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

«Для профілактики безробіття та пом’якшення дисбалансу на ринку праці служба зайнятості здійснює професійну орієнтацію громадян, професійне навчання, залучення до громадських та тимчасових робіт», – зазначає заступниця директора Чернівецького обласного центру зайнятості Жанна Труфіна.

За 8 місяців профорієнтаційними послугами було охоплено майже 12 тис. безробітних, зокрема 63,7% жителі сіл. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня безробітних вимогам роботодавців, за направленням служби зайнятості професійне навчання проходили понад 1,8 тис. безробітних, з яких 1,3 тис. жителі сільської місцевості. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь понад 1,7 тис осіб, з них – 66,8% жителі сіл.

Станом на 1 вересня 2019 року статус безробітного мали майже 6 тис. осіб, з них 64,1%  сільські жителі.

peredplata