«Врятуйте від нав’язливих рекламодавців!»

«Уже не перший раз, повертаючись додому після службового відрядження, застаю на ручці вхідних дверей своєї квартири рекламні флаєри у вигляді гачків або з вирізаним кружечком, спеціально виготовлені в такій формі, аби зачепити рекламу на дверну ручку, – крик душі мешканця Чернівців з вулиці Стасюка Олександра Павловича Власенка. – Вочевидь, саме завдяки такому її розміщенню рекламодавці розраховують на те, що майбутній клієнт точно побачить їхню рекламу. Мені ж та моїм сусідам це зовсім не подобається – адже вивішені на дверях флаєри можуть слугувати підказкою про відсутність господарів удома для крадіїв. Але ж я маю законне право поїхати чи піти з дому, аби про це не знали й ті, хто мешкає поруч.

Допоможіть позбутися нав’язливих рекламодавців – вони наражають нас на ризик, адже квартирні крадіжки, мабуть, відбуваються в тому числі й завдяки їхній діяльності… Оце нещодавно в такий спосіб рекламувалися в нашому будинку фірма “Локмайстер» і «Платінум-банк» – про кредити на товар та готівкою, там навіть міститься телефон «персонального» експерта з кредитування – 050 382 55 19. Допоможіть захиститися від свавілля таких нав’язливих рекламодавців!»

Заступник директора міського комунального підприємства «Реклама» Олександр Кедь:
— Навіть не знаю, чим можна допомогти у цьому випадку. Я особисто негативно ставлюся до подібного виду реклами, бо ж нав’язливість, про яку йдеться, й справді створює чернівчанам незручності. Тут слід звертатися до міської влади, а не до нас. Ми займаємося рекламою на біг-бордах, а не такою, на яку вам скаржаться читачі. Нехай би це питання піднімали, до прикладу, на сесіях…

У Державній інспекції з питань захисту прав споживачів у Чернівецькій області пояснюють, що у ст.8 Закону України «Про рекламу» визначено вимоги стосовно рекламної інформації, дотримання яких контролює Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі. Однак вона розглядає рекламу (флаєр) в оригіналі, тому його треба надіслати на адресу комісії разом зі зверненням. Консультацію та детальніше роз’яснення з цього приводу читачі можуть отримати у Державній інспекції з питань захисту прав споживачів, де працює громадська приймальня. Телефон «гарячої лінії» – 52 72 02.

СГЗ УМВС України у Чернівецькій області повідомляє, що у вказаних діях рекламодавців не вбачається ознак злочину, адже не доведено жодного випадку квартирної крадіжки, яка, наприклад, була би вчинена внаслідок наявності на дверях рекламного флаєра.
Від редакції. Радимо нашим читачам насамперед бути пильними та при від’їзді на тривалий (чи короткотривалий) термін заручитися підтримкою рідних, близьких чи знайомих, котрі зможуть доглянути ваші помешкання та прослідкувати, аби на дверних ручках не залишалося ознак вашої відсутності вдома. І звертатися за допомогою та консультацією у подібних випадках за вказаним телефоном.
Наталія Брянська

peredplata