Середня заробітна плата на Буковині 8338 грн

Заробітна плата та стан її виплати у Чернівецькій області у вересні 2019 року.

 Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) Чернівецької області у вересні п.р. становила 8338 грн, що в 2 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (4173 грн) та на 4% –  ніж у серпні п.р.

Індекс реальної заробітної плати у вересні п.р. порівняно з серпнем п.р. становив 103,5%.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносились: державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування (13025 грн), серед промислових видів діяльності – добувна промисловість і розроблення кар’єрів (13490 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах з тимчасового розміщування й організації харчування (4511 грн), серед промислових видів діяльності – на підприємствах з водопостачання; каналізації, поводження з відходами (8175 грн).

На 1 жовтня п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати підприємств, установ та організацій (юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб з урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) становила 111,5 тис.грн., що на 30,1% менше, ніж на
1 вересня п.р.

Інформує ГУ статистики у Чернівецькій області.

peredplata