Керівники підприємства розпоряджаються майном лужанчан!

«Упродовж багатьох років керівники ТОВ «Припруття» розпоряджалися спільним майном на власний розсуд, у результаті чого наші майнові частки зменшилися у декілька разів, — крик душі мешканців смт Лужани Кіцманського району Д.В. Бугай, М. С. Кізими, О. К. Царик, І. М. Царик, С. В. Фонти, В. В. Жанківської. – Це стало відомо лишень напередодні оголошених нещодавно зборів, на які нарешті були запрошені засновники товариства. У запрошеннях був зазначений і порядок денний спільного зібрання – виключення зі складу окремих учасників ТОВ та включення до його складу невідомого нам І. Корбута, визначення його частки у статутному фонді та внесення змін до Статуту в частині кількісного складу, розміру статутного фонду та розподілу часток. Оскільки нас, засновників, ніхто і ніколи не знайомив зі Статутом, і ми отримали відмову в його наданні й напередодні зборів, довелося діставати цей документ правдами і неправдами. Ми довідалися, що керівники жодного разу не звітували про фінансову діяльність ТОВ, не здійснювали розподілу прибутків між засновниками, продаж чи інше розпорядження майном здійснювалися без дозволу учасників. В такий спосіб було продано Витилівський комплекс, олійний цех зі складом у Мамаївцях, консервний цех. Допоможіть нам повернути законні частки свого майна, посприяйте у тім, аби керівники ТОВ «Припруття» діяли відповідно до чинних українських законів та не порушували Статуту товариства».

Заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Людмила Василівна Федірчик:
— Якщо у людей виникли якісь непорозуміння, нехай звертаються до Головного управління агропромислового розвитку. Бажано, аби вони виклали проблему, котра їх турбує, та перелік питань, які хочуть з’ясувати. Ми виїдемо на місце та у всьому розберемося. Якщо, до прикладу, буде виявлено нестачу майна пайового фонду, ймовірно, доведеться звертатися й до прокуратури. Стосовно претензій щодо відмови керівника товариства «Припруття» надати для ознайомлення Статут – скоріш за все, відмова стосувалася не засновників. Бо ж це – приватне підприємство, і всіх людей зі Статутом не знайомлять. Якщо ті, хто звернувся до редакції, були членами колективного товариства, вони є власниками паїв. На початку 2000-х років здійснювалося уточнення вартості майна пайового фонду, згідно з Указом президента та постановою Кабміну, всім видавалися майнові сертифікати. Отже, у всьому слід розібратися, саме тому чекатимемо офіційного звернення мешканців Лужан.

В управлінні агропромислового розвитку Кіцманської РДА також повідомили, що необхідно написати звернення до РДА, де юрист вивчить проблему та надасть відповідну консультацію.

Від редакції. Радимо лужанцям для роз’яснення незрозумілих їм питань найперше звернутися до керівника ТОВ «Припруття», а вже потім – до ГУ агропромислового розвитку ОДА.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata