У Чернівцях управлінські компанії за неякісне прибирання штрафуватимуть та розриватимуть з ними угоди

Працівники департаменту інфраструктури та благоустрою на постійній основі перевіряють роботу управлінських компаній. Це потрібно, аби послуги з прибирання міста були якісними.

За неякісне прибирання управлінські компанії отримують меншу оплату. У випадку повторно виявлених порушень – на них можуть накласти штраф на суму в розмірі 20% від вартості неякісно наданих послуг.

Важливо, якщо компанію двічі за місяць спіймають на неякісному прибиранні – з нею розірвуть договір. На період, поки проводитимуть новий тендер, укладатимуть тимчасовий договір на прибирання. Відтак на життя чернівчан це жодним чином не вплине.

За результатами перевірок протягом липня-серпня недоліки виявляли у роботі таких управлінських компаній:

  • Санбуд-сервіс;
  • Порядок в домі;
  • Порядок в домі 11.

З останньою, через часте надання неякісних послуг, розірвали договір. Також їй виплатили на 124 тисячі гривень менше та наклали штраф у розмірі 5 615 гривень. “Порядок в домі 11” неодноразово попереджали про такі наслідки бездіяльності. 

Перевірка роботи управлінських компаній, а також застосування грошових санкцій – це спосіб контролю за якістю прибирання.

Якщо ви стали свідком неякісного прибирання – телефонуйте за номерами 15 80 чи 050 222 15 80, або ж пишіть нам у Facebook, Instagram чи Telegram.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Детальніше ознайомитися з результатами перевірок можна в актах перевірок:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata