Управління освіти Чернівецької міської ради не виплачувало дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування одноразову грошову допомогу

Прокуратура через суд зобов’язала Управління освіти Чернівецької міської ради виплатити дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування одноразову грошову допомогу

За втручання прокуратури випускникам загальноосвітніх навчальних закладів Чернівців, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають нарахувати та  виплатити одноразову державну допомогу.

Встановлено, що Управління освіти Чернівецької міської ради не виплачувало дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які закінчили загальноосвітні навчальні заклади міста, одноразову державну допомогу у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

До прикладу,  28-ми випускникам зазначеної категорії, які закінчили загальноосвітні навальні заклади  у 2018, 2019 та 2020 роках заборговано майже 350 тис. грн.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Щоб усунути вказані порушення та забезпечити всіх дітей зазначеної категорії правом на одержання вказаної допомоги Чернівецька окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним адміністративним позов.

Чернівецький окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги прокурора та зобов’язав Управління освіти міськради нарахувати та виплатити заборговані кошти.

peredplata