Чемпіонат світу з мотокросу у Чернівцях пройшов на найвищому рівні

ІІ етап чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з колясками, що відбувся 18-19 травня у Чернівцях пройшов на найвищому рівні, переконаний віце-президент Федерації мотоциклетного спорту України Михайло Ротар.

Це стверджують не тільки організатори, а й гості та часники Чемпіонату. Більше того, дирекція змагань навіть не сподівалася на таку кількість глядачів, адже подивитися на спортивне видовище прийшло близько 10 тисяч людей. Вперше за всю історію мотокросу у Чернівцях цьогорічний Чемпіонат світу з мотокросу на мотоциклах з колясками можна було дивитися наживо в інтернеті, де відбувалася пряма трансляція змагань. Таке ноу-хау стало можливим тісній співпраці інтернет-провайдера Лангейт», телеканалу «Чернівці» та ГО \”Буковинська Партнерська Агенція\”. Пряма трансляція Чемпіонату здійснювалася на інтернет-каналі CHVTV (http://chernivtsy.tv), а прес-центр, який забезпечував інформацією та звязком журналістів з Нідерландів, Бельгії, Чехії, Росії, Республіки Молдова та інших країн Європи, а також багатьох областей України був облаштований за всіма вимогами FIM.

– Це дуже масштабний захід, це величезний об’єм різнопланової роботи, адже це дуже важлива подія не тільки для Буковини, а для України взагалі. Не просто було проводити спортивні змагання світового рівня, але до організаційної роботи були задіяні багато служб. Ми щасливі, що нам вдалося проводити Чемпіонат на найвищому рівні, що спостерігати за змаганнями отримали змогу не тільки буковинці та гості нашого краю, а й люди з-закордону
завдяки он-лайн трансляції в мережі інтернет, – зауважив Михайло Ротар.

– На жаль, наші люди не до кінця усвідомлюють, що небагато країн отримують право проводити Чемпіонат світу з мотокросу. Ці змагання проводяться не більше, ніж у 10 країнах світу, і серед них є й Україна, а точніше – місто Чернівці. Ми спромоглися побудувати трасу світової якості, єдину трасу в Україні, яка отримала ліцензію Міжнародної Федерації Мотоспорту (FIM), – додав віце-президент федерації Мотоциклетного Спорту України.

Михайло Ротар нагадав, що через 3 тижні у Чернівцях відбудеться й Чемпіонат України з автокросу, у липні Чемпіонат світу з мотокросу у класі МX3,
а у серпні буде Кубок Європи «Александров-раллі».

– Ми маємо амбітні плани використовувати й в подальшому спортивні змагання світового рівня як фактор, що позитивно впливатиме на розвиток туристичної привабливості міста. Співпраця всіх зацікавлених сторін – організаторів, органів влади і місцевого самоврядування, бізнесових кіл, волонтерів забезпечить проведення такого престижного заходу на відповідному рівні, – сказав представник дирекції змагань, голова Буковинської Партнерської Агенції Арсеній Анциперов.

Про це повідомляє прес-центр Чемпіонату.

peredplata