Визначилися всі учасники Євро-2012

Визначилися всі учасники Євро-2012Стали відомі всі фіналісти \”Євро-2012\” – до команд, які вийшли на турнір напряму, приєдналися збірні, які перемогли у стикових матчах.

Сенсації не сталося: як і очікувалося, Чехія, Хорватія та Ірландія, що виграли в перших матчах, зберегли перевагу, а Португалія будинку без праці розправилася з Боснією.

Таким чином, на чемпіонаті Європи влітку 2012 року зіграють наступні команди: Україна, Польща, Іспанія, Голландія, Німеччина, Росія, Англія, Італія, Хорватія, Греція, Швеція, Португалія, Данія, Франція, Чехія та Ірландія.

Збірна Туреччини змогла втримати нічию в матчі проти Хорватії – зустріч завершилася з рахунком 0:0. Ця нічия туркам не допомогла – після домашньої поразки з рахунком 0:3 в підопічних Гуса Хіддінка не було шансів на успіх, але вона допомогла Росії. З-за цієї нічиєї Хорватія не змогла обійти нашу збірну в рейтингу УЄФА, і росіяни залишилися в другій корзині. А це буде мати величезне значення при жеребкуванні.

Ірландці також не виграли другий матч проти Естонії, але нічия з рахунком 1:1 ні на що не вплинула – збірна Ірландії залишилася б найслабшим учасником чемпіонату навіть у тому випадку, якби перемогла Естонію з розгромним рахунком. Для ірландців навіть вихід на \”Євро\” став успіхом, оскільки до цього вони грали на чемпіонаті лише одного разу і навряд чи зараз їх так вже турбує питання суперників по групі у фінальному турнірі. Чехи після перемоги в домашньому матчі над Чорногорією виграли у неї і в гостях, перемігши з загальним рахунком 3:0. Останнім учасником \”Євро\” стала Португалія, глибокої ночі яка розгромила Боснію з рахунком 6:2.

Жеребкування фінального турніру відбудеться в Києві 2 грудня. Всі фіналісти розділені на чотири корзини, при цьому в першу потрапили чинний чемпіон континенту Іспанія, господарі фінального турніру Польща й Україна, а також збірна Нідерландів, яка з команд, що залишилися має найбільш високий рейтинг. Вже відомо, що Польща потрапить у групу A, а Україна – в групу D. Заздалегідь групи для господарів були визначені для того, щоб поляки й українці гарантовано зіграли перед своїми, а не чужими уболівальниками.
Зрозуміло, що господарі – найслабші команди в першій корзині, тому краще було б при жеребкуванні отримати в суперники саме їх. Оптимальним для збірної Росії здається наступний варіант суперників по групі: Польща, Росія, Греція, Ірландія. У гіршому ж випадку ми можемо отримати в суперники Іспанії, Португалії і Франції, і вийти з такої групи буде майже неможливо.

peredplata