\”Динамо\” почало рік з завоювання Суперкубка

"Динамо" почало рік з завоювання СуперкубкаПерший матч сезону перетворився в епічну битву грандів українського чемпіонату за Суперкубок

Уболівальники змогли побачити не тільки принципове протистояння, але встигли подивитися у справі новачків команд. Єдиного літнього новачка Юрій Сьомін вирішив кинути в бій з перших хвилин, віддавши на відкуп Аруне Лукману відповідальну роль в центрі поля. Також Сьомін поставив у старт \”возвращенца\” Діакате.

Розпочався поєдинок дуже несподівано – Ракицький грубо обійшовся з Ярмоленко і Гусєв з точки відкрив рахунок на 5-й хвилині.

Відповідь \”Шахтаря\” не змусила себе чекати: на простріл Срни з кутового не встиг зреагувати Діакате, зате вчасно прибіг Фернандіньо і пробив першим дотиком – м\’яч під пахвою у Шовковського і в сітці воріт.

Зрівнявши рахунок, \”гірники\” помітно піднеслися духом і заграли активніше попереду. Збити їх запал всіма силами намагався Аруна, прикладався до м\’яча, але з постійним впертістю пробив мимо воріт. Тим не менш, його партнери все ж знову завелися і провели другий м\’яч. Гусєв виконав подачу зі штрафного, а Діакате виграв повітря у Ракицького і переправив м\’яч під дальню штангу.

До перерви небезпечних моментів більше не було, а ось традиційна бійка все ж таки відбулася. На 38-й хвилині звичайна сутичка в центрі поля стала причиною розбірки між гравцями, в ході якої Попов тримався за зуби, а Даріо Срна – за око. Арбітр розібрався в ситуації неоднозначно, пред\’явивши картки не тільки призвідникам (явним ініціатором якої виступив хорват), але і Юссуфу.

У другому таймі \”гірники\” постійно створювали напругу для блискучої оборони \”Динамо\”, але до розумного удару справа не дійшла. Шевчук раз за разом тікав від Ярмоленка, тільки ось або В\’ячеслав сам невдало виконував останній пас, або його партнерам не вдавалося підставити ногу або голову.

А ось киянам під кінець зустрічі вдалося провести \”контрольний в голову\”. У контратаці Ярмоленко відправив м\’яч Єрьоменко, той акуратно скинув м\’яч головою за спину Ракицькому на Мілевського, і Артем красиво пробив Пятова під рукою. Після цього чимала частина вболівальників чемпіона почала покидати полтавський стадіон.

Після цього все той же Алекс Тейшейра не зміг пробити Шовковського з трьох метрів, а Срна в черговий раз проявив свою буйну вдачу, висловивши арбітрові незгоду з трактуванням епізоду з падінням хорвата у штрафній суперника.

Таким чином, \”Динамо\” справедливо підняло Суперкубок над головою вже в п\’ятий раз в історії.

\”Шахтар\” – \”Динамо\” – 1:3

Голи: Фернандіньо, 14 – Гусєв, 5 (з пенальті), Діакате, 32, Мілевський, 83

\”Шахтар\”: Пятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Хюбшман, Фернандіньо, Мхітарян (Тейшейра, 64), Дуглас Коста, Вілліан, Адріано (Селезньов, 71)

\”Динамо\”: Шовковський, Данило, Діакате, Попов, Юссуф, Вукоєвич, Аруна (Ель Каддурі, 65), Єрьоменко, Гусєв (Гармаш, 90+5), Ярмоленко (Алієв, 90+4), Мілевський

Попередження: Срна, Тейшейра – Єременко, Попов, Юссуф, Гусєв, Вукоєвич, Мілевський, Ярмоленко

Фото із сайту www.daylife.com
Джерело

peredplata