Відбірковий турнір у Києві. Буковинець Максим Мельничук – переможець

9 жовтня 2019 року розпочинається чемпіонат з настільного тенісу серед кадетів (2005 р.н. та молодші), і зараз в Україні стартувала відбіркова кампанія до нього. Практично, в усіх областях будуть організовані турніри, метою яких є визначення кращих представників для відправки на ЧУ. Учора, 15 вересня, такі змагання були проведені у місті Києві, на базі клубу настільного тенісу «Ракетка». Дніпровська районна державна адміністрація у місті Києві підготувала призи молодим тенісистам та усіляко підтримала ці змагання.

Див. настільний теніс у Києві та Київської області

Уболівати за своїх дітей прибуло немало батьків, і взагалі в цей день зал у клубі «Ракетка» мав місце аншлаг! Приміщення було заповнено вщент! 🙂 Змагалися між собою юні тенісисти не тільки 2005 р.н., але й трохи молодші, які відчували, що можуть скласти гідну конкуренцію відомим лідерам міста. У залі можна було зустріти представників майже усіх дитячо-юнацьких спортивних шкіл Києва, де культивується настільний теніс. На змагання прибуло близько 50 хлопців та 25 дівчат, які повели між собою безкомпромісну боротьбу.

Зрозуміло, що київські юнаки були зацікавлені у призах, але головною нагородою для них було б отримання путівок на чемпіонат України! 🙂

Фото на початку турніру

 

Інтересною особливістю майбутнього чемпіонату України буде протистояння між тенісистами східних та західних областей. Перший рядок у рейтингу ФНТУ займає Микита Завада (Харків, рейтинг 52,2), а другу – Ярослав Олеськевич (Львів, рейтинг 50,1), обидва вони є членами кадетської національної збірної України. На третьому місці Артем Овчинніков (Чернівці). А ось на четвертому місці – Артем Соломенник (Київ), який, до речі, учора був присутній на відбірковому чемпіонаті в «Ракетці».

Юнаки

Крім Артема Соломенника, на турнір прибули й інші сильні київські тенісисти, а також представники ДЮСШ №23, де навчаються найбільш перспективні спортсмени з інших областей.

 

Серед відомих гравців, призерів минулих чемпіонатів України, тут були Максим Мельничук та Ярослав Кравець. Їм протистояли тенісисти, деякі з яких мають призи мінікадетського чемпіонату України: Солодкий Назарій,  Запорожець Микита, Урсан Михайло, Вейгман Олександр. До них приєдналися гравці з рейтингом: Голець Євген, Замана Назар, Волинець Кирил, Кунда Андрій, Хмельовський Олександр, Карпенко Олексій, Нітченко Іван, Чернявський Віктор, Максименков Кирил, Морохов Гліб.

Переможець змагань — Максим Мельничук та тренер Д.О. Дробов

 

Учасники спочатку грали у групах, перше місце у яких надавало можливість потрапити до головного фіналу. Там була розіграна олімпійка з визначенням усіх місць. Слід відмітити, що відразу лідерство захопили старші за віком тенісисти – Максим Мельничук і Артем Соломенник. Вони і розіграли між собою перше та другі місця. За третю призову сходинку боролися Микита Запорожець та Микита Завада. З рахунком 3:2 тут переміг Запорожець.

Перші шість місць у хлопців:

  • 1 місце – Максим Мельничук
  • 2 місце – Артем Соломенник
  • 3 місце – Назарій Солодкий
  • 4 місця – Микита Завада
  • 5 місце – Гліб Морохов
  • 6 місце – Микита Запорожець

Дівчата

Змагання у дівчат були не менш напруженими. І дійсно: відчувалося, що деякі тенісистки дуже нервуються, прагнучи зайняти якомога вище місце. Це хвилювання відіграло з ними злий жарт, тому що вони не могли добре сконцентруватися на грі.

Ксенія Горай та її одноклубниці

Серед учасниць було немало відомих тенісисток-призерів різних чемпіонатів України: Анастасія Хачатурова, Ганна Ржевська, Ангеліна Плащинська, Ксенія Горай, Вероніка Василенко, Хічій Софія, Оврях Аліна.

.

Трохи легше було дівчатам у групах – тут у головний фінал виходили перші два місця. Але вже у фіналі боротьба пішла з більшим завзяттям, тому що, практично, між собою боролися призерки ЧУ.

 

Успішніше за усіх пройшла турнірний шлях Анастасія Хачатурова, колишня вихованка настільного тенісу Дніпропетровської області. Найбільш важко вона боролася з Веронікою Василенко у півфіналі, матч був дуже важкий та закінчився з рахунком 3:2 на користь Анастасії.

Перші шість місць у дівчат:

  • 1 місце – Анастасія Хачатурова
  • 2 місце – Анна Ржевська
  • 3 місце – Ангеліна Плащинська
  • 4 місця – Аліна Оврях
  • 5 місце – Ксенія Горай
  • 6 місце – Вероніка Василенко

Усі призери були нагороджені призами від Дніпровської районної у місті Києві адміністрації. Вітаю переможців, бажаю усім молодим тенісистам подальших успіхів у настільному тенісі! 🙂

Фото нагородження призерів

Робочі документи. Сітки перших фіналів

peredplata