Буковинські олімпійці тренуються у жахливих умовах, – тренери

Буковинські олімпійці тренуються у жахливих умовах, - тренериДосягнути кращого результату буковинським спортсменам на Олімпіаді в Лондоні завадило те, що держава погано про дбає про спорт. Наші спортсмени тренуються у надзвичайно жахливих умовах.

Про це кореспонденту molbuk.ua розповіли тренери буковинських олімпійців.

– Умови для підготовки наших спортсменів зовсім не покращуються, а навпаки – стають гіршими, – каже Олег Осипенко, тренер лучниці Лідії Січенікової. – Тренувальні бази руйнуються, а держава не хоче їх забезпечувати. Скажімо, я підтримую свою базу за власні кошти. Маю трохи бізнесу – і вкладаю гроші, створюю умови для дітей.
Кажуть, що на цю Олімпіаду на кожного українського спортсмена поїхало по три чиновники. А особистих тренерів спортсменів туди не взяли. Я ж бачив, де Ліда помиляється… А чиновник того не бачить! Бо він не готує спортсменів. Скоро, здається, ті чиновники взагалі замість спортсменів виходитимуть на п’єдестал.

– А найгірше – те, що у нас повторюється те, що колись було в совдепівських таборах: щовечора збирали всіх спортсменів і робили їм настанови: «Ви повинні це зробити!». Від них постійно щось вимагали. Але ж не беруть до уваги те, що спортсмени постаралися, аби потрапили на Олімпіаду, – додав тренер.

– Ліда за особисті кошти готувалася до змагань, – продовжує О. Осипенко. – Кожні два-три дні з нею працював масажист. Один такий сеанс коштує до ста гривень. Те, що держава заплатила спортсменам по дві тисячі гривень зарплати – то взагалі ні в які ворота не влізає. Що говорити про підготовку, якщо діти тренуються у підвалі школи №27. Нікого не турбує те, що там сиро, холодно… А потім вони ще й вимагають хорошого результату!

– Спорт можливий, коли у школах правильно навчають фізичному вихованню, – каже тренер легкоатлета Миколи Лабовського Денис Тищук. – Треба відродити цей урок. Як це так: на географії оцінки ставлять, а на фізичному вихованні – ні? Чим більше людей ми зможемо змалку затягнути в спорт, тим більше спортсменів зможуть представляти державу на таких серйозних змаганнях, як Олімпійські ігри. Спортсменам потрібно надавати якісні спортивні бази, тренерські кадри, навчальні табори…

– На жаль, кожних Олімпійських ігор наші спортсмени показують все гірші та гірші результати. І, якщо держава не сприятиме розвитку спорту, то і на наступних іграх будуть погані результати, – сказав Д. Тищук.

– Нині занадто багато уваги приділяють футболу. Я не маю нічого проти, це хороший вид спорту. Сьогодні я стояв поблизу стадіону «Буковина». Всі футболісти приїхали на власних автомобілях. А в наших спортсменів власних автомобілів немає, – додав тренер.

Джерело Молодий буковинець

peredplata