На День міста «Буковина» зіграє із «Авангардом»

На День міста «Буковина» зіграє із «Авангардом»6 жовтня о 13.00, у рамках святкування Дня міста, на стадіоні «Буковина» відбудеться фінал кубку міста з футболу. А вже о 15.00 чернівецький футбольний клуб “Буковина» зіграє з краматорським «Авангардом». Це буде принциповий матч, адже «Авангард» випереджає нашу команду у турнірній таблиці І ліги і посідає зараз 5 місце.

Як грала чернівецька “Буковина” 6 жовтня у всі роки? За час свого існування вона зіграла цієї дати 9 поєдинків, у яких здобула 7 перемог та двічі зазнавала поразки. Наша команда забила у ворота суперників19 м’ячів, пропустивши при цьому 9 голів. Переважно в цей день “Буковина” грала перед своїми вболівальниками, які вітали улюблену команду з перемогою в шести матчах із семи.

Для довідки:
«Авангард» (Краматорськ)
Офіційно клуб був зареєстрований в 1955 році. У сезоні 1998/1999 команда грала у Другій Лізі Україні під назвою ВВС Краматорськ. У 2010 році почалося відродження команди під керівництвом президента клубу Олександра Большакова та головного тренера Євгена Смаги. Були залучені футболісти, які виступали за клуби «Металург» (Запоріжжя), «Іллічівець» (Маріуполь), «Кривбас» (Кривий Ріг), «Шахтар-3» (Донецьк) та інші. «Авангард» з першої спроби перервав гегемонію «Славхліба» і став чемпіоном області.

У 2011 році головним тренером команди призначено відомого у минулому футболіста сімферопольської «Таврії» Сергія Шевченка. Під його керівництвом «Авангард» виступав у другій лізі. У сезоні – 2012/2013 краматорський колектив дебютував у першому дивізіоні.

peredplata