Беленюк вважає, що на Олімпіаду в Токіо Україна могла б відправити менше функціонерів і більше тренерів

Беленюк зазначив, що “суть проблеми дуже проста” – потрібно брати тренерів

Фото: ЕРА

В українську делегацію на Олімпіаду 2020 у Токіо можна було включити більше тренерів. Таку думку олімпійський чемпіон із греко-римської боротьби, народний депутат України від “Слуги народу” Жан Беленюк висловив 9 серпня у Facebook.
“Мені відомо про встановлення обмеження кількості тренерів на команду, і я сам мав певні складнощі на Олімпіаді через це. Але водночас достатньо велика кількість функціонерів поїхала на Олімпіаду. Думаю, що якби було бажання, можна було б декілька співробітників Міністерства залишити працювати, а надати можливість тренерам готувати спортсменів під час змагань у Токіо”, – написав він.

Спортсмен розповів, що спілкувався на тему тренерства з українською легкоатлеткою Мариною Килипко (у стрибках із жердиною вона не зуміла завоювати медаль), яка після виступу в Токіо розповіла, що тренера не було на Олімпіаді не тільки в неї самої, а й у іншої представниці збірної, стрибунки із жердиною Яни Гладійчук.

“Я говорив із Мариною, і суть проблеми дуже проста. Марина декілька разів зверталася до головного тренера зі стрибків щодо питання включення в делегацію її тренера, але не була почута. У підсумку на Олімпіаду поїхала без тренера”, – зазначив Беленюк.

Нардеп пообіцяв узяти під свій контроль проблеми спортсменів.

Контекст:
5 серпня Кіліпко посіла п’яте місце у змаганнях зі стрибків із жердиною на літній Олімпіаді в Токіо. Це найкращий результат у стрибках із жердиною на Олімпіаді в історії України, але не найкращий у кар’єрі спортсменки, її особистий рекорд – 4,7 м.

Після фіналу спортсменка розплакалася і розкритикувала дії федерації, зокрема те, що з нею не було тренера.

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, але через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Вони офіційно розпочалися 23 липня і завершилися 8 серпня. У медальному заліку Україна посіла 44 місце.

Джерело://gordonua.com

peredplata