У Чернівцях працює майже 2,5 тисячі касових апаратів

Станом на 01.07.2018р. на обліку в Чернівецькій ОДПІ перебувають 2492 реєстраторів розрахункових операцій, в т.ч. 2227 працюють у Чернівцях, а 265 – на Глибоччині. Це на 66 одиниць більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що платники єдиного податку другої і третьої груп, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг), зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів у разі:

– перевищення в календарному році незалежно від обраного виду діяльності обсягу доходу понад 1 млн. гривень;

– здійснення реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, незалежно від групи єдиного податку та обсягу річного доходу;

– здійснення роздрібної торгівлі підакцизних товарів, у тому числі пивом у пляшках і бляшанках.

Зазначена норма передбачена п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України, п. 1 «Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій», затвердженого постановою КМУ від 23.08.2000 № 133.

Чернівецька ОДПІ повідомляє, про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Розробка та впровадження інноваційної електронної системи e-Receipt (електронний чек) дозволить:

– створити умови для застосування платниками податків для реєстрації розрахункових операцій пристроїв широкого вжитку (персональних комп’ютерів, планшетів, смартфонів);

– спростити процедуру реєстрації;

– скоротити витрати платників податків на придбання та обслуговування пристроїв, що здійснюють реєстрації розрахункових операцій.

Новітні моделі комплексу стануть альтернативою традиційним касовим апаратам.

Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata