Надали довідки ВЛК про непрацездатність: на кордоні затримали двох ухилянтів з Вінничини та Харківщини

Поліцейські ГУНП у Чернівецькій області виявляють чоловіків призивного віку, які у період воєнного стану за допомогою фальшивих довідок намагаються виїхати з країни. Відповідно до чинного законодавства, за вчинення таких протиправних дій передбачене покарання до п’яти років позбавлення волі. 

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Так, протягом 23 серпня поліцейські Дністровського районного відділу поліції № (м. Хотин) викрили і  затримали 2 осіб, які за допомогою підроблених документів намагалися перетнути територію України. Зокрема, на контрольно-пропускному пункті «Мамалига» 31-річний вінничанин і 37-річний харків’янин надали прикордонникам довідки військо-лікарських комісій про свою непрацездатність. У документах були явні ознаки підробки, тому прикордонники викликали слідчо-оперативну групу районного відділення №2 для фіксації протиправних дій чоловіків.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частинами 3 і 4  статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали порушників у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального кодексу та під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили затриманим про підозри, відтак – обрали їм запобіжні заходи у вигляді особистих зобов’язань. 

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи.

Наразі триває досудове розслідування.

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

 

 

 

peredplata