Буковинець за 2500-3000 доларів США на своєму автомобілі перевозив через кордон ухилянтів з Чернівецької, Тернопільської та Полтавської областей

У Чернівецькому районі правоохоронці викрили буковинця, який організував виїзд до Республіки Румунія чоловіків призовного віку. Правоохоронці затримали порушника. Відповідно до чинного законодавства, йому загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

5 жовтня у селищі Красноїльськ співробітники відділення поліції №1 (м. Сторожинець) спільно з колегами із відділу міграційної поліції ГУНП в Чернівецькій області та прикордонниками викрили 29-річного жителя села Їжівці у вчиненні протиправних дій.

Поліцейські з’ясували, що чоловік за 2500-3000 доларів США на своєму автомобілі «Mercedes» допомагав перетинати державний кордон військовозобов’язаним громадянам України. Це жителі Чернівецької, Тернопільської та Полтавської областей віком від 29 до 46 років. Прикордонний наряд викрив організатора нелегального бізнесу та викликав для документування злочину слідчо-оперативну групу поліції.

Правоохоронці затримали порушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили буковинцю про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

 

 

peredplata