Хотіла «відкупити» родичів від мобілізації: буковинці повідомлено про підозру

Жителька Буковини відповідатиме перед судом за намагання «відкупити» родичів від мобілізації
 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Щоб допомогти чоловікові та його брату уникнути мобілізації, 40-річна буковинка попросила знайомого вплинути на службових осіб територіального центру комплектування. За такі послуги жінка передала товаришу 1000 доларів США. Слідчі ГУНП в Чернівецькій області під час розслідування обставин злочину зібрали достатньо доказів причетності буковинки до кримінального правопорушення.
 
Зокрема, поліцейські встановили, що наприкінці червня жителька Чернівецького району звернулася до свого знайомого з проханням вплинути на представників територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо звільнення її чоловіка та його брата від призову на військову службу за мобілізацією.
 
За вплив на прийняття рішення службовими особами порушниця надала чоловікові 1000 доларів США неправомірної вигоди.
 
За результатами досудового розслідування слідчі поліції повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці склали обвинувальний акт і скерували його до суду для розгляду.
 
Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювало обласне управління Департаменту стратегічних розслідувань НПУ, процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура.
 
 

peredplata