У Чернівецькій області правоохоронці розпочали перевірку щодо роботи укриттів та бомбосховищ

2 червня керівники правоохоронних органів та представники місцевого самоврядування провели низку робочих заходів, щодо врегулювання проблемних питань з вільного доступу та належного облаштування укриттів на території області. 

Зокрема відбулося засідання комісії Техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, спільна відеоселекторна нарада керівництва Головних управлінь Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області, територіальних підрозділів, патрульної поліції, а також поліції охорони. Під час робочих зустрічей обговорили алгоритм здійснення перевірок захисних споруд.

Для спеціально створених мобільних груп провели інструктажі, після чого вони розпочали перевірки роботи бомбосховищ та встановлення реального стану їх функціонування. Вказані робочі групи здійснюють обстеження всіх місць відведених для укриття громадян під час сигналу повітряної тривоги, перевірять умови перебування у них, зокрема, наявність систем вентиляції, технічного і санітарного стану.

на буковині правоохоронці розпочали оперативні огляди захисних споруд

Зазначимо, що доступ до захисних споруд має бути цілодобово безперешкодним. У випадку виявлення зачиненого укриття в період повітряної тривоги громадяни можуть звертатися до поліції за номером «102».

на буковині правоохоронці розпочали оперативні огляди захисних споруд

Поліцейські закликають жителів краю не нехтувати сигналами повітряної тривоги, зберігати спокій та при загрозі ракетних ударів спускатися до бомбосховищ.

Перелік сховищ, укриттів та захисних споруд нашої області можна знайти тут https://bit.ly/3Dia6pu .

Бережіть себе!

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata