Переправляв ухилянтів до Румунії за 5 тисяч дол з особи: 21-річному буковинцю загрожує 9 років тюрми

Правоохоронці викрили жителя села Бояни Чернівецького району, який організував нелегальний трансфер чоловіків призивного віку до Республіки Румунія. За вчинення вказаного злочину порушнику загрожує до дев’яти років позбавлення волі.
Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками Державної прикордонної служби України викрили протиправну діяльність буковинця. Поліцейські з’ясували, що 21-річний житель села Бояни підшукував чоловіків, які мали намір виїхати за межі України. Послуги з нелегального перетину державного кордону були оцінені в понад 5 тисяч доларів США з особи.
9 липня зловмисник на автомобілі «Mercedes-Benz Sprinter» допомагав двом чоловікам, віком 31 та 32 роки, потрапити до сусідньої Республіки Румунія поза пунктом пропуску. Однак був затриманий правоохоронцями в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, у адміністративних межах села Остриця Чернівецького району, поблизу лінії розмежування державного кордону.
 
В подальшому, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта співробітники поліції виявили та вилучили 6 тисяч доларів США, майже 3 тисяч євро, мобільні телефони, 2 автомобіля та чорнові записи.
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Поліцейські звернулися до суду з клопотання про обрання порушнику запобіжного заходу.  Триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють можливе коло осіб причетних до нелегального бізнесу.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata