Доправили на фронт більш як 300 маскувальних сіток та 20 кікімор: буковинці волонтерять усім селом

Доправили на фронт більш як 300 маскувальних сіток та 20 кікімор. У Горбівцях, що в Тереблеченській громаді, без перебільшення, волонтер ять усім селом. Своєрідний штаб зорганізували у місцевій гімназії, а у спортзалі влаштували справжній цех із виготовлення необхідного для бійців камуфляжного покриття, жартує староста села Іван Кучер. Двері навчального закладу відкриті цілодобово, тож кожен, хто має вільну годинку, може зайти і долучитися до плетення сіток.
 
 «Працювати ми почали вже 27 лютого. Тоді підготували в класах місця для переселенців, почали зносити продукти в їдальню. Пізніше збирали індивідуальні коробки для воїнів, у кожну клали продукти, чай, цигарки, ліки. Відправили таких більш як п’ять тисяч. Виготовили та передали захисникам понад 15 тисяч окопних свічок, 1700 багаторазових грілок», – розповідає директорка Горбівецької гімназії Наталія Тарнавська.
 
 Згодом громада дізналася, що вояки потребують маскувальних сіток.
 
 «Не довго думаючи, ми зняли сітки із футбольних воріт на стадіоні і почали роботу, – пригадує Наталія Тарнавська. – Зараз уже маємо спеціальну фурнітуру, аби виготовляти маскувальні сітки й кікімори. А тоді, на початках, прагнули допомогти якомога швидше».
 
Працювати люди збираються зазвичай увечері. Це вчителі, учні та їх батьки, небайдужі мешканці села. Із організацією процесів допомагає Корнелія Василаш – сестра загиблого воїна батальйону «Айдар» Іллі Василаша.
 
До допомоги війську долучаються навіть ті горбівчани, що вже давно виїхали за кордон.
 
Захисники завше дякують громаді за зроблене, надсилають фото та відео, розповідають, як згодилися зроблені сітки. У Горбівцях же запевняють – не зупиняться аж до перемоги.
 
Джерело: Чернівецька облрада
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata