СБУ повідомила про підозру фермеру з Херсонщини, який закликав земляків взяти участь у псевдореферендумі

Служба безпеки задокументувала діяльність директора приватного фермерського господарства із Генічеського району, який після тимчасової окупації Херсонщини публічно закликав місцевих мешканців проголосувати на псевдореферендумі за приєднання до рф.

Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

За інформацією слідства, уродженець Волині свого часу переїхав до села Подове Генічеського району і заснував там фермерське господарство з вирощування овочів.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України та захоплення окупантами частини Херсонської області фермер швидко «перевзувся» і почав агітувати своїх земляків брати активну участь у псевдореферендумі. Зокрема, у відеоінтерв’ю зрадник закликав херсонців проголосувати за «свою батьківщину» – росію.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ фігуранту заочно повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (публічні заклики до проведення незаконних референдумів на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

peredplata