Російського шпигуна з Буковини, який передавав ворогу стратегічні дані, засудили до 15 років тюрми

Російського агента з Буковини, який забезпечував генеральний штаб рф інформацією, засуджено до 15 років за ґратами.

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура. 

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури уродженця Чернівецької області засуджено за державну зраду та виправдовування збройної агресії рф (ч. 2 ст. 111, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що підсудного завербував представник головного управління генерального штабу збройних сил рф для проведення розвідувально-підривної діяльності на території Харківської та Чернівецької областей.

Встановлено, що зі своїм куратором буковинець познайомився у соцмережах, де систематично поширював проросійські наративи. Після «активного обговорення» з представником окупанта військово-політичної ситуації в Україні, чоловік погодився на співпрацю.

З березня 2023 року, перебуваючи на Харківщині, чернівчанин збирав та передав ворогу координати стратегічних об’єктів та інформацію про рух військової техніки.

Надалі, на виконання завдань ворога, у травні цього року, він повернувся на Буковину, де мав зібрати дані про об’єкти критичної інфраструктури: координати мостів, залізничних сполучень та локації правоохоронних органів регіону.

Зрадника затримали правоохоронці під час спроби зафільмувати один із військових об’єктів у Чернівцях. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

peredplata