Прощальна пісня бабиного літа: на Буковині очікується потепління до 20 градусів

Прощальна пісня бабиного літа: на Буковині очікується потепління до 20 градусівЗа прогнозом Гідрометцентру, цими вихідними стовпчик термометра може піднятися до 20 тепла.
У Чернівцях в суботу температура повітря коливатиметься у межах від 14 до 18 градусів тепла, у першій половині дня небо буде безхмарним, ближче до вечора захмариться, але опадів не передбачається.
В неділю, 27 жовтня, на Буковині буде ясна, сонячна погода без опадів, температура повітря прогріється до +21 градуса за Цельсієм.
За версією народних синоптиків, наприкінці жовтня буде не бабине літо, а потепління. \”Бабине літо – це коли дуже тепла погода восени, літає павутина. Називали його так тому, що у селян закінчувалися польові роботи і вони могли трохи відпочити. Цього року бабиного літа не було, — каже народний синоптик із райцентру Маньківка Черкаської області Володимир Бойко. – Потепління у жовтні я прогнозував ще у вересні. Вранці спостерігав за ластівками, вони відлетіли на початку вересня, хоча повинні були десь 22- го. Це означає, що прийдуть ранні холоди, хоча після них може бути тепло. Кажуть , поки вишня зелена – сніг не випаде . Від першого снігу до зими – 40 днів, але у нас поки снігу не було\”.

peredplata