Чернівчанам презентували кінострічку, присвячену пам’яті загиблих на Майдані

Чернівчанам презентували кінострічку, присвячену пам’яті загиблих на МайданіУ кінотеатрі «Чернівці» презентували художню короткометражну стрічку Союзу молодих кінематографістів України “Салдатики”, зняту за однойменним оповіданням Володимира Винниченка. Автори фільму проводять історичну паралель між подіями цього твору та Майданом.

В оповіданні Володимира Винниченка 1903 року “Салдатики”голодуючі селяни прийшли до пана, й забрали із його комор вирощене і зароблене своїми руками, аби прогодувати сім’ї. У відповідь на це в село зайшли солдати. Молоді кінематографісти побачили пряму паралель до трагічних і водночас героїчних подій на Майдані в 2013-2014 роках, коли люди знову були вимушені повстати проти безчинства влади. Як розповіли чернівчанам автори стрічки, акторів запрошували на знімальний майданчик просто з Майдану.
Після показу фільм жваво обговорювали. Як зазначив заступник міського голови Олександр Паскар, подібні стрічки відіграють значну виховну і просвітницьку роль, тож варто обговорити можливість їх показу у навчальних закладах.
Після презентації у Чернівцях фільм планують показати бійцям у зоні АТО. А 11 жовтня на «Першому національному» відбудеться телевізійна прем’єра «Салдатиків».

peredplata