Агітаційні матеріали партії Заступ на Буковині виготовлені із порушенням закону

Агітаційні матеріали партії Заступ на Буковині виготовлені із порушенням законуУ Чернівецькій області спостерігач ОПОРИ під час роботи в 204 виборчому окрузі зафіксував порушення правил ведення агітації політичною партією ЗАСТУП. Зокрема, в Кельменцях було розміщено банер цієї політичної партії без вихідних даних. Окрім Кельменців в Хотині та Сокирянах спостерігачем помічено розповсюдження агітаційних газет Заступу, фінансування яких викликає запитання.

Справа в тім, що засновником вказаної газети ЗАСТУПУ є не політична партія, а однойменна громадська організація. Тому невідомо, чи ця газета виготовлена за кошти виборчого фонду політичної партії \”Всеукраїнське аграрне об’єднання \”ЗАСТУП”.

Згідно закону «Про вибори народних депутатів України» ч. 23, ст. 74 (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4061-17/print1382596422847399):
Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.
Крім того, у ч. 6 ст. 68 ЗУ «Про вибори НДУ» зазначено:
Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

Нагадаємо, що партія ЗАСТУП не висунула кандидатів-мажоритарників у округах Чернівецької області. Тим не менш 6 жовтня під час відвідування виборчого штабу кандидата Василя Козака у місті Сокиряни спостерігач примітив пакети ЗАСТУПУ, наповнені агітаційною продукцією кандидата Василя Козака. Сам кандидат не заперечив факт підтримки цією партією його як кандидата.

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi
Детальніше:
Надія (ВІРНА) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Григорій Сорочан , тел.: +380636286772, g.sorochan(at)opora.org.ua

peredplata